USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До повної ліквідації смороду ніяких домовленостей з цукровим заводом не буде, – Луцькрада

19 Липня 2019 16:27
16 липня на сайті Гнідавського цукрового заводу з’явилась інформація «Луцька міська рада та Гнідавський цукровий завод досягнули домовленостей щодо подолання причин смороду».

У Луцькраді заявляють, що у переважній своїй частині вона не відповідає дійсності, адже у міськраді домовлятись готові лише за умови повної ліквідації смороду в Луцьку.

«На щоденному засіданні тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті Луцьку, яка відбулась 16 липня 2019 року, Луцька міська рада та Гнідавський цукровий завод не досягали жодних домовленостей. Поки містом розповсюджується сморід, страждають люди, не припинено забруднення навколишнього середовища від полів фільтрації заводу, що неодноразово доведено даними лабораторних досліджень, ніяких домовленостей із підприємствами – забруднювачами довкілля не буде.

Заступник голови правління Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин, який був присутній на засіданні, підтвердив, що джерелом смороду, що поширюється в районі вул.Львівської, ЛПЗ та інших районах міста, є неочищені рідини, що зливались на поля фільтрації. Нікішин назвав їх «змивами мелясної барди з бункерів-накопичувачів, які встановлені на території заводу для тимчасового зберігання відходів виробництва».

У 2017 році, зі слів доповідача, ми мали колапс, бо проектантами не були враховані особливості відходів біоетанольного виробництва. Якщо барда контактує з чимось (повітрям, ґрунтом, плюс висока температура повітря, можливо інші відходи), вона викликає неприємний запах.

На сьогодні, проблем куди подіти відходи немає, адже розпочались жнива і відповідно до договорів завод передає відходи підприємствам «Злагода», «Хавест-Агро», «Вілія», «Баїв-Україна». За рік на виробництві утворюється 60 тис. тонн меляси. На підприємстві є ємності-накопичувачі на 32 тис. тонн відходів.

Представник заводу запевнив всіх учасників засідання, що до 25 липня всі відкриті карти на полях фільтрації, навіть ті, які сьогодні заповнені неочищеними рідинами й продукують і надалі неприємний запах, будуть засипані шаром чистого грунту, висотою 30 см. Олександр Нікішин вважає ці заходи достатніми для усунення смороду.

Луцька міська рада підтримує всі заходи, які призведуть до недопущення смороду у місті, але до повної його ліквідації ніяких домовленостей з жодним підприємством не буде», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Липня 2019 17:17
Знести той завод та багатоповерхівки там побудувати.
Яцик до Анонім Показати IP 19 Липня 2019 18:31
...і каналізації - в «лівньовку»!..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus