USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

До середини жовтня в Росії могли мобілізувати мінімум 492 тисячі осіб. Найменше – з Москви

25 Жовтня 2022 23:18
У Росії до середини жовтня 2022 року могли мобілізувати щонайменше 492 тисячі осіб. Такі підрахунки зробила «Медіазона», порівнявши інформацію від загсів із даними Росстату і перепису населення.

«Медіазона» розрахувала кількість призваних на війну російських чоловіків, взявши за основу дані про зростання числа весіль після оголошення мобілізації (отримання повістки дозволяє одружитися відразу в день звернення).

Сумарно в 75 регіонах, щодо яких журналісти мали точні дані, «прискорені» весілля зіграла 31 тисяча пар. Для кожного з регіонів із відомими даними про весілля видання вирахувало свій відсоток мобілізації і співвіднесло його з даними про кількість чоловіків віком від 18 до 49 років. Підрахунки показали, що до середини жовтня у цих регіонах мобілізували не менше ніж 431 тисячу людей.

Щоб оцінити кількість мобілізованих у регіонах без даних, журналісти взяли середній відсоток мобілізації в 1,56%. У цьому випадку, за їхніми підрахунками, виходить, що по всій Росії до середини жовтня могли мобілізувати 492 тисячі осіб.

Найбільшу частку мобілізованих зафіксовано на сході країни, найменше мобілізованих призвали з Москви.

Правозахисники і юристи, які вивчили основні положення указу Володимира Путіна, раніше дійшли висновку, що документ дозволяє провести мобілізацію необмеженої кількості військовозобов’язаних. Жителі Росії при цьому повідомляли, що повістки приходять усім без розбору: тим, хто не служив, багатодітним батькам, людям з інвалідністю і навіть померлим.

Читати ще: ГУР: Оголошення загальної мобілізації в РФ покаже, чи росіяни готові проливати кров

«Часткова» мобілізація (так вона офіційно називається) у Росії була оголошена 21 вересня. У Міноборони РФ заявили про намір мобілізувати 300 тисяч людей. 14 жовтня Путін заявив, що вже мобілізовано 222 тисячі, а до кінця жовтня мобілізацію буде завершено.

Після оголошення мобілізації у Росії для участі у війні проти України росіяни масово втікають до Грузії, Туреччини, Казахстану, Вірменії та інших країн, які мають з Росією безвізовий режим. Точних даних про кількість людей, які виїхали з РФ після 21 вересня, немає. Як повідомило 25 вересня російське видання «Новая газета. Европа» з посиланням на джерело в адміністрації президента Росії, з країни після оголошення мобілізації виїхали 261 тисяча чоловіків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus