USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Тіньова мобілізація в Росії: скільки людей гребуть в армію за місяць

16 Жовтня 2023 11:45
У Росії триває тіньова мобілізація, йдеться про десятки тисяч людей на місяць. Російська влада зараз утрималася від нової публічної хвилі масової мобілізації, зокрема, через те, що боїться певного суспільного збурення.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі «Ми-Україна», передає УНІАН.

«Як би не ставилась диктатура до населення, як би не ігнорувала демократичну громадську думку, але бояться – бояться бунту... Проте машину готують до нових хвиль мобілізації», – заявив він.

Юсов зазначив, що повноваження репресивних органів збільшуються таким чином, щоб несподіване оголошення рішення про нову хвилю мобілізації не могло зустрітись з відчутним опором населення.

У ГУР підкреслили, що тотальна мобілізація не припиняється на тимчасово окупованій ворогом частині українського Донбасу.

Влада РФ активно вела приховану мобілізацію для того, щоб потім кидати окупантів на війну проти українців, а потім – 21 вересня минулого року – запровадила нібито часткову мобілізацію. В російську армію мали брати лише тих, хто був у запасі, але, за відомостями ЗМІ, забирали навіть тих, хто не служив.

У березні поточного року з’явилася інформація, що в Росії на початку квітня розпочнеться набір контрактників. На початку вересня заступник голови російської Ради безпеки Дмитро Медведєв хизувався, що з 1 січня на контрактну службу прийняли понад 200 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
неюсов Показати IP 16 Жовтня 2023 15:11
А скільки гребують в Україні калік, старих, травмованих, поки бики здоровенні за кордоном відсиджуються, або *волонтерять*? Не скажете?
ВІРУС Показати IP 16 Жовтня 2023 15:55
У НАС НЕ ГРЕБУТЬ А ЗАГРЕБАЮТЬ.......
Клава Показати IP 17 Жовтня 2023 05:08
впору називати ворогів бенладенцями (по аналогії з бандерівцями) як гідних учнів покійного терориста №1 в світі Усамі бен Ладена..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus