USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ФСБ нарахувала понад 260 тисяч чоловіків, які втекли з Росії через мобілізацію

26 Вересня 2022 16:21
Російська ФСБ повідомила, що після оголошення часткової мобілізації з країни виїхала 261 тисяча чоловіків.

Як передає Укрінформ, про це повідомило «Новой газете. Европа» джерело в адміністрації президента РФ.

За його словами, в останній довідці ФСБ, яка 25 вересня «гуляла кабінетами», значиться цифра в 261 тисячу чоловіків, які виїхали з Росії з середи до вечора суботи.

В адміністрації президента обговорення про закриття кордонів Росії для чоловіків призовного віку почалися з середи, коли від силовиків стали надходити цифри про кількість чоловіків, які виїжджають з країни.

Джерело «Новой газеты. Европа» сумнівається у достовірності даних ФСБ, оскільки до цього прикордонна служба «не працювала так швидко». За його словами, навесні більше намагалися виходити з даних, отриманих від стільникових операторів, які надходять пізніше.

Читати ще: Сутички з поліцією і спалені військкомати: як у Росії протестують проти мобілізації

Проте «атмосфера в адміністрації президента така, що силовики та міноборони зможуть переконати путіна закрити виїзд, поки не пізно», сказав співробітник адміністрації президента.

«Зараз ми [в роботі] виходимо з цього», – зазначив він.

При цьому «у керівників немає зустрічей з президентом на другу половину вересня», уточнює джерело. При тому, що на початку місяця подібні зустрічі були кілька разів на тиждень.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що влада Росії збирається закрити кордони для чоловіків призовного віку після закінчення псевдореферендумів з приєднання тимчасово окупованих територій України.

У неділю також стали відомі випадки, що деяким громадянам РФ, які підпадають під критерії часткової мобілізації та намагаються виїхати, почали видавати на кордонах повідомлення, згідно з якими їм заборонено виїзд на підставі рішення військового комісаріату.

Як повідомляли, сьогодні в Усть-Ілімську Іркутської області резервіст вистрелив у військового комісара, той помер дорогою до лікарні. Руслан Зінін, який стріляв, 1997 року народження, затриманий. Напередодні в Рязані чоловік підпалив себе, вигукуючи, що не хоче воювати в Україні.

У Росії після того, як президент Володимир Путін оголосив 21 вересня часткову мобілізацію для продовження війни в Україні, по всій країні почастішали випадки підпалу військкоматів і будівель адміністрацій.

У багатьох містах почалися антивоєнні протести. Найбільші з них відбулися 25 вересня у Махачкалі. Станом на вечір неділі на акціях у Росії було затримано майже дві з половиною тисячі осіб. Десятки тисяч громадян залишили межі країни. У зв'язку з цим, за даними деяких ЗМІ, влада планує 28 вересня заборонити виїзд чоловікам мобілізаційного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus