USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

До витоку даних українців у Telegram можуть бути причетні посадовці МВС та Міграційної служби

13 Травня 2020 21:37
ДБР розслідує можливу причетність посадовців головного сервісного центру МВС та ДМС до витоку інформації, що містила персональні дані громадян України, та була розповсюджена в одному з анонімних Telegram-каналів.

Про це інформує пресслужба ДБР.

«Слідчі головного слідчого управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом витоку інформації, що містила персональні дані громадян України та була розповсюджена в одному з анонімних телеграм каналів», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, до витоку персональних даних можуть бути причетні посадовці головного сервісного центру МВС України та ДМС.

Досудове розслідування розпочато за фактами перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованого збуту або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, що заподіяло істотну шкоду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365 та ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося, Нацполіція зареєструвала кримінальне провадження за фактом витоку інформації про персональні дані громадян з анонімного телеграм-каналу.

Зі свого боку в Офісі омбудсмана заявили, що перевірять додержання вимог захисту персональних даних під час роботи порталу "Дія".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus