USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До кінця вересня на Волині оглянуть всі дитячі заклади інтернатного типу

3 Вересня 2008 14:55
Вчора відбулася огляд готовності інтернатних установ Луцького та Ківерцівського районів. До кінця місяця планується оглянути всі заклади області такого типу. Про це 3 вересня в коментарі репортеру «Волинських Новин» розповів заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук.
Святослав Кравчук та начальник управління освіти Волинської ОДА Михайло Попович оглянули спецшколи у селах Крупа, Липляни, Маяки, місті Рожище Луцького району та інтернат «Сонечко».
За словами пана Кравчука, підготовка відбувається добре. У всіх перевірених установах проводяться ремонтні роботи, добудови приміщень та встановлення нових енергозберігаючих матеріалів.
У школі-ліцей для дітей з обмеженими можливостями у селі Маяки проведено добудову частини шкільних приміщень, проведено ремонт двох поверхів гуртожитку та майстерні.
Як розповів пан Кравчук, у наступному році планується побудова нового корпусу, однак вже тепер формується кошторис, що закладатиметься у майбутній бюджет області.
У спецшколі для дітей з вадами зору у селі Крупа було проведено заміну покриття дахів, огорожі та вікон. Однак, як зазначив заступник губернатора, тут гостро постає проблема відсутності достатньої кількості спеціальних підручників. «Цю проблему буде вирішено досить просто : директору школи нададуть кошти, і він зможе поїхати у Київ і закупити навчальні книги», – сказав пан Кравчук.
У цій школі проводиться чотириразове харчування, з виділенням на кожну дитину понад 30 гривень щодня. Також проводиться лікування кращими спеціалістами, після якого у багатьох дітей суттєво покращується здоров’я.
Як розповів заступник голови облдержадміністрації, певні проблеми виникають зі спецшколою у селі Липляни Ківерцівського району. Школа готова до опалювального сезону, однак потрібно ще проводити роботи з благоустрою. «Навчальний заклад не відповідає критеріям голови ОДА, тому потрібно або створювати нормальні умови, або проводити реорганізацію», – наголосив заступник губернатора.
Подібна проблема виникає і в Рожищенській школі для дітей з фізичними вадами, де до кінця незавершені ремонтні роботи.
За словами пана Кравчука на наступному тижні планується провести огляд інтернат них закладів Іваничівського, Ратнівського, Любомильського районів. Огляд всіх закладів планується завершити до кінця вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus