USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До Луцька завітала Польсько-українська господарська палата

27 Серпня 2009 11:35
27-28 серпня на Волині перебуватимуть представники Польсько-української палати на чолі із генеральним директором Вацлавом Павляком. Зустріч відбувається із метою активізації українсько-польського економічного співробітництва в рамках транскордонного об’єднання «Єврорегіон Буг». Про це йшлося під час зустрічі із польською делегацією, – інформує 27 серпня репортер «Волинських Новин».
Заступник волинського губернатора Василь Байцим розповів про програму перебування іноземних гостей на волинській землі, а також представив «дорожню карту» інвестора, із якої можна дізнатися про те, де і як можна розпочати свій бізнес на Волині.
Голова Волиньради Анатолій Грицюк розповів, що такі зустрічі із підприємцями уже стали традиційними. Адже, лише у 2009 році було проведено 5 конференцій із польськими, українськими та білоруськими бізнесменами. Пан Грицюк назвав такі форуми правильними політичними кроками у галузі розвитку економіки та гуманітарній сфері. Очільник Волинської обласної ради зауважив, що наш регіон є привабливим в інвестиційному плані, а влада докладає максимальних зусиль, аби спростити «гру» у середовищі дозвільних правил.
Посол України у Польщі Олександр Моцик зазначив, що зустріч польських підприємців із волинськими є, без заперечення, позитивним фактом. Це допоможе активізувати співпрацю з регіоном. Також Посол зауважив, що відносини між Волинню і Польщею здійснюються на найвищому рівні за всю історію незалежності України. Він додав, що світова фінансова криза значно вплинула на стосунки нашої держави із сусідньою країною, проте за останній час на 150 мільйонів гривень зросли інвестиції до України із боку Республіки Польща і наразі вони становлять 750 мільйонів гривень.
Генеральний директор Польсько-української господарчої палати Вацлав Павляк зауважив, що його установа діє уже 17 рік поспіль, за роки діяльності було проведено сотні зустрічей для підприємців. Палата обслуговує 250 підприємств, три чверті із них – польські, а одна чверть – українські. Тому можна зауважити, що ця організація діє на території двох країн.
Членам іноземної делегації було продемонстровано фільм «Волинь інвестиційна», представлено економічний потенціал Волинської області та міста Луцька, а також інвестиційні проекти, що можуть реалізовуватися в регіоні за участі іноземного капіталу. Участь у заході взяли представники 80 волинських підприємств, зацікавлених у налагодженні ділових контактів з польськими бізнесовими колами.
Планується, що завтра гості завітають до Ковеля, де зустрінуться із представниками місцевої влади, ділових кіл Ковельського району. Очікується, що польські підприємці поділяться планами щодо можливостей економічної співпраці та відвідають ряд підприємств Ковельщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus