USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Луцька завітав музикант світового рівня. ФОТО

30 Червня 2009 09:09
Oдин із «батьків-засновників сучасного джазу» Дон Фрідман (Сполучені Штати Америки) прибув з візитом до Луцька, де 29 червня дав прес-конференцію, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
 
Як розповів Президент «Луцького джаз-клубу» Олег Баковський, містер Фрідман – «це дійсно легенда джазу». Концерт цього піаніст а в обласному центрі Волині пан Баковський назвав найбільшою подією, яку зробив джаз-клуб за 5 років. Олег Баковський висловив сподівання, що концерт Дона Фрідмана збере аншлаг.
 
Джазовий критик Петро Полтарєв розповів, що у цьому стилі музики «сьогодні Луцьк наступає на п’ятки Львову». За словами пана Полтарєва, джаз відроджується на Заході України і вже сьогодні можна говорити про поняття «український джаз».
 
Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк від імені міської влади висловив найкращі побажання високим гостям, які приїхали до Луцька. Пан Пархом’юк і сам зізнався, що небайдужий до стилю музики, який представляє містер Фрідман.
 
 
Ця подія у Луцьку відбувалася завдяки співпраці німецького музиканта Жана-П’єра Фрьолі з Доном Фрідманом. За словами останнього, вони вже побували зі спільним туром у Харкові та записали диск у Берліні. Відомий піаніст розповів про програму дійства.  

 
Пан Полтарєв назвав Дона Фрідмана одним із «батьків-засновників сучасного джазу». Жан-П\'єр Фрьолі розповів, що після Луцька вони відвідають Рівне та Київ.
 
Учасники прес-конференції вважають Луцьк джазовою столицею.
 
Дон Фрідман поцікавився у присутніх, що, на їхню думку, означає джаз. Відповіли одиниці. Сам джазмен вважає, що «джаз – це музика, яка базується на імпровізації. Вона – основа джазу... Джаз – музика миті... Це найкращий спосіб виразити себе».
 
Довідково:
 
Концерт організований в рамках проекту фестивалю «Art Jazz Cooperation 2009». Всесвітньо відомий джазовий піаніст і композитор Дон Фрідман (Don Friedman) – одна з ключових постатей сучасного джазу. Дон Фрідман народився 4 травня 1935 року в Сан-Франциско. Станом на сьогодні в його творчій скарбниці – понад п’ятдесят дисків: як сольних, так і в співпраці зі знаменитими джазменами. На думку американських критиків, він є одним із живих «скарбів сучасного джазу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Толік Показати IP 30 Червня 2009 12:35
а що це у дідуся на носі? це з ним так торгувались за гонорар?;-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus