USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Нововолинська привезуть копію чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері

30 Квітня 2009 09:20
У неділю, 3 травня, до Нововолинська прибуде копія чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Хресний хід містом розпочнеться о 08.20 від пам’ятника Тарасові Шевченку до Української Греко-Католицької Церкви святих апостолів Петра і Павла. О 09.00 у цьому храмі відбудеться свята літургія за участю Луцького Екзарха Української Греко-Католицької Церкви, єпископа Йосафата Говери. Як розповів у коментарі «ВН» настоятель Церкви святих апостолів Петра і Павла у Нововолинську отець Володимир, ікона Зарваницької Матері Божої є однією з найдавніших чудотворних ікон України. Її історія сягає 13-го сторіччя — часів татарського лихоліття.
Переказ розповідає, що після зруйнування Києва татарами у 1240-41 роках одному монахові пощастило втекти з неволі. Виснажений і втомлений довгою мандрівкою, він впав на землю і заснув міцним сном. Вночі приснилося йому диво: Мати Божа в оточенні янголів зійшла до нього. Вона, усміхаючись, подала йому свій омофор і ним підвела його з колін.
Чернець прокинувся. Розглядаючись навкруги, помітив на поляні ясне мерехтіння. Підійшов туди й побачив джерело, а над ним – ікону Матері Божої з маленьким Ісусом на руках. Чернець, пригадавши сон, клякнув перед іконою і помолився. Вирішив далі не тікати, бо зрозумів свою місію. Неподалік джерела викопав печеру, забрав цю ікону до середини і молився Богові. Сюди приходили люди, слухали його наук, а якщо хто був хворий, чернець виносив Ікону Пречистої Діви Марії, святив воду, давав пити, і недужі ставали здоровими.
Отець Володимир розповів, що копія чудотворної ікони Зарваницької Божої матері у Нововолинську перебуватиме з 3 до 9 травня. З цієї нагоди у Церкві святих апостолів Петра і Павла проходитимуть щоденні богослужіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Квітня 2009 11:56
Чому ЗМІ більше пишуть про ікони ніж про віру в Бога? Хтось на цих іконах дуже добре заробляє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus