USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Добровольці БОР «Луцьк» відпрацювали оборону важливих об’єктів громади

9 Серпня 2023 15:04
Днями на території навчального центру «Тернове Поле» відбулося повномасштабне навчання добровольців БОР «Луцьк». До вишколу було долучено дві роти борівців та інструкторський склад центру.

Бійці відпрацювали сценарії перехоплення та знешкодження ворожих угрупувань.

Спільно з радником командувача Сил територіальної оборони, полковником Сергієм Азиркіним, капітаном Павлом Жуком та офіцером 100-ї бригади ТРО із роботи з ДФТГ, майором Юрієм Яремчуком командування БОР «Луцьк» проаналізувало та практично відпрацювало стратегії оборони важливих обʼєктів Луцької громади.
Заступник комбата, керівник штабу БОР «Луцьк» Антон Посохов розповів, що мета навчання – організація злагодження підрозділів батальйону та забезпечення комунікації особового складу на всіх рівнях.

«Сценарій навчання розробило наше командування. Для посилення взаємодії та координації спільних завдань з оборони територіальної громади на навчанні були присутні представники Сил ТрО. Під час навчання зв’язківці батальйону організували тимчасовий командний пункт, де командування батальйону мало змогу в онлайн-режимі здійснювати контроль та координацію ходу виконання плану навчання», – прокоментував Антон Посохов.

Читати ще: «Найвище звання у військових – доброволець!»: як проходять вишкіл бійці батальйону оперативного реагування «Луцьк»

Сценарій навчання передбачав відбиття атаки умовного противника і забезпечення оборони.

Одним із завдань інструкторів центру «Тернове Поле», наприклад, було забезпечення аеророзвідки й координація розвідувальних дій підрозділів. Також вони здійснювали контроль за професійністю виконання тих чи тих дій бійців-добровольців на позиціях.
«Це не перше навчання серед наших підрозділів. Ми відпрацьовуємо різні сценарії. Цього разу один підрозділ відбивав умовну атаку ворога, другий – імітував напад на взводний опорний пункт, – додав Антон Посохов. – Було розглянуто різні елементи сценарію. Це і лобова атака, і відпрацювання контрдиверсійних заходів із виявлення та знешкодження груп ДРГ».

Читати ще: «Патріотизм – це те, чого за гроші не купиш», – бійці батальйону оперативного реагування «Луцьк»

Після кожного навчання батальйону проводять аналіз можливих допущених помилок для того, щоби більш професійно готуватися до наступних вишколів.
Як зазначив командир БОР «Луцьк» Роман Бондарук, у цій війні немає місця очікуванням, компромісам чи сподіванням.

Читати ще: Вибухи гранат і запуск дронів: як луцькі депутати проходили військовий вишкіл. Репортаж

«Із північного боку кордону волинян – країна, яка з перших днів війни не лише підтримує окупаційні плани ворожої росії, а й демонстративно проводить військові навчання та потурає збільшенню вагнерівських угрупувань, зокрема і на прикордонній із Волинню лінії. Тому вважаю, що головним завданням і візією кожного бойового підрозділу, кожної територіальної громади має бути нарощення військової спроможності», – сказав Роман Бондарук.

Наприкінці навчання він подякував добровольцям за мотивацію покращувати свої військові компетенції.
Своєю чергою, радник командувача сил територіальної оборони, полковник Сергій Азиркін відзначив високий рівень підготовки й мотивацію добровольців БОР «Луцьк». Він наголосив, що батальйон входить у п’ятірку найкращих добровольчих формувань територіальних громад України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus