USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Додають соду і мийні засоби: українцям замість молока продають фальсифікат

6 Червня 2021 07:29
Заготівельники і продавці молока в Україні часто вдаються до фальсифікації продукту шляхом додавання в нього мийних засобів. Такий метод запобігає скисанню і підвищує вміст жиру.

Про це розповів керівник Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський в ефірі програми «Споживач має право» на телеканалі «Україна 24». Він наголосив, що виробники молока не є фальсифікаторами, це вигідно тільки заготівельникам і продавцям.

«Мета – збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода і мийні засоби, щоб молоко не було кислим. На смак це через невелику кількість речовин не відчувається, рецептори не можуть відчути, і люди купують це як звичайне молоко», – розповів Чагаровський.

Більше мийних речовин, зазначив він, додають, коли здають молоко на промислову переробку. Вони є поверхнево активними речовинами, які показують наявність більшої кількості жиру в молоці, обманюючи методику, за допомогою якої визначають жирність продукту.

«Матеріально-фінансові розрахунки йдуть залежно від того, який жир. Тому заготівельники-фальсифікатори додають пральний порошок для того, щоб підняти вміст жиру в молоці. На підприємствах, які займаються розливом і переробкою молока, йде знезараження перекисом водню, тому там потрапляння мийних засобів неможливе», – пояснив експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин777 Показати IP 6 Червня 2021 11:08
Дурні,порожні розмови! ВКАЖІТЬ конкретних виробників і через тиждень,два їх продукцію перестануть купувати.Закриються внаслідок цього і проблема буде вирішена. А так тільки язиками мелють,а діла ніякого.
Гоцул до Лучанин777 Показати IP 6 Червня 2021 17:18
Усі !!!
турбо режим Показати IP 6 Червня 2021 11:19
какая разница.
35 Показати IP 7 Червня 2021 23:33
Та українці для українців таке роблять не лише в молочній галузі, а й в усіх інших теж. Там бензин бадяжать, там в ковбасу що хоч пхають, під видом масла продають спред, там кажуть, що використали 100 цеглин, а насправді 70 і це можна все перечисляти та перечисляти. Така українська натура, хочуть аби їх не дурили, але самі ж дурять на кожному кроці, а ще ждуть якогось мессію, що б зробив з України рай, не розуміючи, що проблема всіх у всіх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus