USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Доходну базу місцевих бюджетів зміцнять на 10 мільярдів гривень

16 Червня 2009 18:01

Якщо буде ухвалено нову редакцію Бюджетного кодексу, то 100% податку з доходів фізичних осіб буде зараховуватися місцевим радам уже за місцем проживання громадян. Про це сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції розповів перший заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради, нардеп від БЮТ Євген Кирильчук, – інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповів перший заступник голови Бюджетного комітету Верховної Ради Євген Кирильчук, у новій редакції Бюджетного кодексу закладено правову основу до удосконалення програмно-цільового методу бюджетного процесу. Переважна більшість положень законопроекту, прийнятого у першому читанні, містить напрацювання фахівців.
Під час підготовки до другого читання проведена ретельна робота за участю спеціалістів Мінфіну з розгляду пропозицій нардепів, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Всього із 603 пропозицій відхилено лише 40 (7%), решту врахували повністю чи частково, або ж в іншій редакції.

Євген Кирильчук наголосив, що передбачається значне зміцнення доходної частини бюджетів сіл, селищ та міст (додатковий ресурс – понад 9 мільярдів гривень).
Зокрема місцевим бюджетам планується передати можливість збирати у повному обсязі плату за землю (450 мільйонів гривень), плату за торговий патент (1 мільярд гривень), податок із власників транспортних засобів (майже 800 мільйонів гривень) та збір за забруднення навколишнього середовища (250 мільйонів гривень). Окрім того, у розпорядження місцевої влади потраплять 10% податку на прибуток приватних підприємств (додатковий ресурс – 2,4 мільярда гривень).
Окрім того, планується передати 15% податку з доходів фізичних осіб додатково до бюджету розвитку сіл, селищ і міст районного значення (додатковий ресурс становить 1,6 мільярда гривень).
Також іще є одна новинка – 100% податку з доходів фізичних осіб буде зараховуватися місцевим радам уже за місцем проживання громадян.
За словами пана Кирильчука, ще одним ключовим положенням доопрацьованого законопроекту є перехід на прямі відносини між державним та усіма 12 тисячами місцевих бюджетів.
Окрім того, значна частина витрат забезпечуватиметься державними коштами обсягом майже 2 мільярди гривень. Загалом додатковий ресурс для усіх місцевих бюджетів, за експертною оцінкою, становитиме понад 10 мільярдів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus