USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Долю Луцького аеропорту вирішать без конкурсу?

17 Червня 2010 16:54
На акції ВАТ «Луцьке авіапідприємство» є знову кілька претендентів.

Це стало відомо на засіданні бюджетної комісії 17 червня.

Епопея з будівництвом аеропорту поблизу Луцька триває. Нагадаємо, що ще торік акції підприємства мали піти з молотка. Утім, цього не відбулося.

Згодом розпочалися перемовини з київською компанією «Альфа-Транзит» про продаж пакету акцій. Оскільки ця компанія була єдиним претендентом, то планувалося, що акції будуть продані без аукціону.

Два місяці по тому з’явилась інформація про те, що Луцьким аеропортом зацікавилися китайці. Щоправда, розмови про іноземних інвесторів вщухли.

15 червня цього року, за два дні до засідання бюджетної комісії, на ім’я голови обласної ради надійшов лист від ЗАТ «Капітал-Волинь». Підприємство просить «розглянути питання щодо надання Волинською обласною радою в управління пакету акцій у розмірі 45 відсотків статутного фонду ВАТ «Луцьке авіапідприємство» згідно типового договору доручення на виконання функцій з управління, під конкретні зобов’язання».

Натомість «Капітал-Волинь» зобов’язується погасити заборгованість авіапідприємства, за 25 років забезпечити рентабельність підприємства на рівні 10 відсотків, побудувати у Крупі житловий комплекс і сприяти будівництву цивільного аеропорту на Вишкові.

За словами заступника голови обласної ради Бориса Загреви, оскільки є вже два претенденти на акції підприємства, то треба проводити аукціон. Утім за пропозицією голови бюджетної комісії Василя Байцима, на розгляд сесії, ймовірно, будуть винесені два питання: продаж акцій «Альфа-Транзиту» або «Капітал-Волині».

Заступник голови облдержадміністрації, депутат облради Олександр Башкаленко зазначив, що у листі ВАТ «Капітал-Волинь» мало конкретики: не визначені чіткі терміни будівництва житлового містечка та не окреслено, як саме це підприємство максимально сприятиме у розбудові інфраструктури цивільного аеропорту.

Для детального вивчення питання створена робоча група у складі Бориса Загреви, Олександра Башкаленка, директора КП «Дирекція з будівництва та введення в експлуатацію аеропорту «Луцьк» Василя Байцима та директора ВАТ «Луцьке авіапідприємство» Ярослава Чистюка. Вони мають зустрітися з потенційними інвесторами.

Ярослав Чистюк повідомив, що "Луцьке авіапідприємство" - на межі банкрутства, оскільки загальна сума боргів - 2,5 мільйона гривень.

Василь Байцим зазначив, що виходів з ситуації може бути три - оголосити підприємство банкрутом, або передати комусь з двох потенційних інвесторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
"Х" Показати IP 17 Червня 2010 18:06
Не вдалося Грицюку і Байциму проштовхнути рішення комісії.А так хотілося,з інвесторами вже про все "домовилися".Скоро вибори і хто його знає де хто буде і на якій посаді.А тут є можливість підзаробити !!!
SunnyDail Показати IP 17 Червня 2010 18:06
Не Чистюк, а Чисюк! Не перекручуйте прізвища!
Летчик Показати IP 17 Червня 2010 19:24
Це наслідки геніально-ефективної діяльності Романюка - підпріємство "Луцьке авіапідприємство" економічної діяльності не здійснює, борги чомусь ростуть, літаки не літають, кітайці не купляють, свої даром не беруть, аеропорд не відбудовується і не росте кокос. Байцем малює замки в облаках, а Микола Ярославович - ну дуже порядна людина (то херня що він як державний менеджер "нікакой")!!!!
jj Показати IP 17 Червня 2010 21:43
http://reyestr.court.gov.ua/Review/9899460

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus