USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Домедична допомога й інформаційна безпека: у Луцьку в бібліотеці працює клуб для підлітків

19 Червня 2022 00:21
У Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки функціонує клуб для підлітків в умовах війни. Тут дітей від 11 до 15 років безплатно навчають домедичній допомозі, правилам інформаційної безпеки та комунікації з однолітками.

Як розповіла організаторка клубу «Підлітки в умовах війни» Катерина Артемук, заходи, які відбуваються уже впродовж місяця, проводять в інтерактивно-ігровій формі, повідомляє Суспільне.

З її слів, підлітки навчаються не лише орієнтуватися в соціальному й інформаційному просторі, але й можуть перезавантажитися серед однолітків.

На одному з занять клубу, яке відбулося 16 червня, організаторка Катерина Артемук розпочала зустріч зі знайомства із новими учасниками, серед яких майже 40% – це діти-переселенці. Говорить: унікальність осередку полягає в тому, що подача інформації не має послідовності, тому ніколи не пізно доєднатися до клубу іншим учасникам.
Як додає, підлітків навчають корисних речей.

«Якщо якась НС – потрібно надати домедичну допомогу. Чи може дитина це зробити? Наші діти виявилися абсолютно не готові до війни. Ми додаємо національно-патріотичне виховання, щоб вони розуміли історичні процеси», – каже Катерина Артемук.
На занятті з домедичної допомоги фельдшер з медицини невідкладних станів Тарас Кузьменко навчав школярів основам зупинки кровотеч.

«Навчання – як нема дорослих нікого, як зробити правильно і допомогти собі чи комусь?! Будемо робити імпровізовані джгути з косинок, показувати, як цими бинтами користуватися», – говорить медик.

Заняття у бібліотеці в Луцьку відбуваються о 14:00 щочетверга і щосуботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus