USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Допоміг Бог і сталося диво»: Лукашенко заявив про затримання 20 осіб, буцімто причетних до враження літака А-50 в Мачулищах

7 Березня 2023 15:43
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні затримали понад 20 осіб, які нібито причетні до вибуху літака А-50 на військовому аеродромі «Мачулищі».

Про це пише білоруське державне видання БЕЛТА, передає УП.

Лукашенко не вдається в деталі, як саме білорусам вдалося вирахувати так званого диверсанта. За його словами, «допоміг Бог і сталося диво».

Він стверджує, що усі команди йшли від СБУ втікачам за кордоном.

Українська Служба безпеки зазначила, що не буде коментувати заяв самопроголошеного президента Білорусі, а про всі випадки «бавовни» детально зможе повідомити після перемоги.

«Служба безпеки України не має намірів коментувати слова людини, що називає себе президентом Білорусі. Що ж стосується будь-яких випадків «бавовни», то про неї ми зможемо детально поговорити після нашої Перемоги», – йдеться в коментарі СБУ.

Лукашенко також заявив, що розпорядився провести в Білорусі «найжорстокішу зачистку».

Далі він почав говорити про пособників «фашизму» в Білорусі і пригадав 2020 рік, коли десятки тисяч білорусів виступили проти результатів фальсифікованих виборів, де нібито знову перемогу здобув Лукашенко.

Відтоді сотні правозахисників, журналістів, активістів отримали в Білорусі тюремні терміни. Увесь цивілізований світ вважає їх політв'язнями режиму Лукашенка.

Нагадаємо, вранці 26 лютого на аеродромі «Мачулищі» пролунали вибухи. Незабаром стало відомо, що було атаковано російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Ініціатива BYPOL повідомила, що літак отримав серйозні пошкодження і «точно вже нікуди не полетить». Повідомляли, що пошкоджено передню та центральну частини літака, авіоніку та радіолокаційну антену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus