USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Допит Януковича загрожує вироком Кучмі

27 Листопада 2016 15:12
Поява екс-президента-втікача Віктора Януковича несе чималу загрозу для іншого колишнього глави України -

Леоніда Кучми, адже в кремлівській грі проти нашої держави, справа Георгія Гонгадзе

може стати справжнім вибухом проти постмайданівської влади, особливо якщо врахувати, що Янукович буквально став наступником Кучми.

Про це пише журналіст Валентин Торба у своїй статті для газети "День".

«У «справі Януковича» варто простежити паралель із трагічною історією, яка торкається іншого колишнього президента України. Того самого, проти якого вийшов помаранчевий Майдан 2004-го року. Нагадаємо, що своїм наступником на посаді Леонід Кучма називав саме Януковича. 16 років минуло з часу вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і часу, коли країна та світ із жахом дізналась завдяки «плівкам Мельниченка», що, виявляється, глава держави може давати наказ «орлам» Кравченка «розібратись з грузином». Вже багато років триває «справа Гонгадзе-Подольського», але жодного разу Кучма не з’явився в суді навіть в якості свідка», - йдеться у статті.

Підозри викликає, як пише Валентин Торба, один нюанс - на відміну від Кучми, Янукович наполягає на тому, щоб його свідчення вислухали, і це насторожує.

" Янукович (наявність трьох папок на прес-конференції на це натякає наочно) може стати торпедою, яка підірве позиції тих, хто прийшов до влади після Майдану, будучи вихідцем із лона влади старої", - пише журналіст.

Автор статті переконаний, що теперішня влада боїться свідчень Януковича, адже окремі з них доведеться перевірити, тому результати можуть бути непередбачуваними, особливо, якщо перевіряти доведеться дані по справі журналіста Георгія Гонгадзе.

"Саме тому згаданий Кучма всіляко хоче уникнути участі у іншому суді у "справі Гонгадзе-Подольського", адже тоді конкретні факти можуть перетворитись в конкретні статті кримінального кодексу і строки. Саме тому, історія з допитами Януковича може стати ударом по слабким місцям вже нового режиму", - зазначив Торба.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 листопада, скайпом з Ростова в статусі свідка Віктор Янукович готовий був викласти свою версію того, що сталося в лютому 2014 року. Але через процедурні моменти цього не сталося Допит Віктора Януковича в Святошинському суді Києва у справі розстрілу Євромайдану перенесено на 28 листопада.

Президент-утікач Віктор Януковичпісля перенесення судового засідання у справі Євромайдан виступив перед журналістами у Ростові-на-Дону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Макс Показати IP 27 Листопада 2016 17:01
Допит Януковича загрожує Аваковим і решті кодла, які зараз при владі. Там 80% народу в ВР під статті попадають. Зараз будуть робити все можливе, аби його допит не дістався широкій публіці.
123 Показати IP 27 Листопада 2016 18:17
Не трогайте кучму. При нем, если кто ещё кастрюлей мозги не отрофировал, все в Украине было нормально!!
Михайло до 123 Показати IP 28 Листопада 2016 08:04
Типова скотиняка!!! Типовий український президент. Нацарював 100 рублів і сидить як пес Сірко.
ВОВК Показати IP 27 Листопада 2016 20:11
Не смішіть мої капці....
Марія Показати IP 27 Листопада 2016 23:54
Правильно гнати цю майдануту владу ,стільки зла зробили і роблять та при Янику люди жили,а тепер за комуналку 1000 в місяць,виродки бояться що Яник розкаже все ,але яник теж винен,бо як би пересажав всіх цих виродків і розігнав то зараз би жили нормально
Правда до Марія Показати IP 28 Листопада 2016 14:54
Просто один вор грозит спалить других воров.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus