USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найгучніші заяви Януковича на прес-конференції у Ростові

25 Листопада 2016 19:54
Президент-утікач Віктор Янукович виступив перед журналістами у Ростові-на-Дону після перенесення судового засідання у справі Євромайдану, в якій екс-президент проходить свідком, - повідомляє ТСН.

Суд ухвалив рішення перенести засідання на 13:00 28 листопада.

Розпочавши виступ Янукович одразу ж пообіцяв зібрати ще одну прес-конференцію за підсумками засідання, яке відбудеться 28 листопада.

Щодо причини відокремлення Донбасу та Криму від України він зазначив: "Я неодноразово говорив свою точку зору. Я від початку був проти, щоб порушивалась територіальна цілісність України. Відокремлення Донбасу від України - емоційний порив людей, які відреагували на події в Києві", - наголосив втікач.

Позбавлений звання президента України Янукович пішов від прямої відповіді на запитання про те, чи збирається повернутися до України. "Що стосується мого повернення, я так розумію, в політику. Про що я взагалі-то думаю. У ЗМІ дуже багато пишуть про те, що я хочу повернутися у владу, реванш якийсь, і так далі. Я про що думаю, або, можна сказати, мрію. Я мрію про те, щоб в Україні якомога швидше

Своєю найбільшою помилкою під час Революції гідності Янукович назвав те, що "не знайшов сил ввести війська та воєнний стан".

Відповідаючи на запитання української журналістки про те, як він міг допустити з суворо вибудуваною вертикаллю влади кровопролиття в лічених метрах від Адміністрації президента, розшукуваний за злочини екс-посадовець сказав, що визнає за собою помилки.

Однак найвагомішим своїм упущенням він вважає не масове вбивство людей у центрі Києва, а нестачу сміливості застосувати для розгону Євромайдану армію. "Найголовніша помилка – не зміг підписати наказ про введення військ і оголошення військового стану в Україні", - заявив Янукович. Попри загибель Небесної Сотні, він упевнений, що його сумління чисте. "Я не пішов на кровопролиття", - наголосив колишній господар АП.

Згодом Віктор Янукович пояснив, чому не підписав документ про Асоціацію із ЄС.

Політик-втікач заявив, що йшлося не про угоду про асоціацією із ЄС, а про документ про зону вільної торгівлі. На думку Януковича, це б потягло за собою значні збитки для української економіки, в тому числі важкої промисловості. Він озвучив суму у 200 мільярдів доларів, щоправда, не уточнив, про який збитковий період йдеться. Мовляв, Європа не була готова виділити такі значні гроші. Він зауважив, що хотів повернутися до обговорення цього питання у березні 2014 року. Янукович додав, що український народ просто дезінформували у цьому питанні.

Віктор Янукович підтвердив існування письмового прохання про застосування військ РФ проти Збройних сил України.

За словами розшукуваного за низку злочинів екс-посадовця, "документ був", але він не був введений у дію. Появу цього прохання Янукович пояснив емоційною реакцією на "наступ незаконних збройних формувань на Донбас" - так він назвав дії української армії щодо наведення конституційного ладу на територіях, захоплених за підтримки Росії сепаратистами. "Бажання якимось чином захистити цих людей", - мотивував Янукович своє рішення.

Разом із тим, політик фактично не відповів на запитання про російську агресію на Сході України.

Він ухилився від прямої відповіді на запитання про участь РФ у війні на Донбасі. Натомість він почав розповідати про найманців, що спілкувалися іноземною мовою, яких нібито бачили під Мелітополем.

Також екс-президент відповів на питання щодо вивезених із України грошей.

"Ні в одному в банку світу немає ні цента моїх грошей. У мене не було і немає ніяких рахунків", - сказав Янукович. Він запевнив, що не вивозив із України нічого, крім особистих речей. "Це ручна кладь", - сказав він.

Він наголосив, що у нього немає коштів в іноземних банках, а кошти в Україні заблоковані, тому він не фінансує рухи на Донбасі. Проте Янукович подякував тим, хто фінансує ОРДЛО на Сході України.

Окрім того, вперше екс-президент офіційно заявив про загибель свого сина Віктора Януковича молодшого.

"Я наслухався дуже багато образ. Наклепа, брехні, відкритої та будь-якої. Наприклад, коли це стосувалося загибелі мого молодшого сина. Тому я нічому не дивуюся", - заявив він.

Також Янукович розповів журналістам, чим він зараз займається в Росії.

"Молодший внук залишився без батька, приділяю багато часу сім'ї", - сказав він. Янукович додав, що нікуди не дітися від людей, які постражали і виїхали із України, бо, мовляв, жити там стало неможливо. Він працює із цими людьми разом із адвокатами, судами тощо.

Насамкінець на запитання української кореспондентки Олени Лунькової, що, на його думку, про нього напишуть у підручниках історії, Янукович заявив, що пережив багато образ, і грубо звернувся до журналістки: "Знаємо ми ваших господарів і знаємо, як вони з вами обходятся... Ви цього не варті, щоб на вас так багато витрачали часу", - заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
***** Показати IP 25 Листопада 2016 22:44
Вітя, вернись!!!!!!!
Сам Показати IP 26 Листопада 2016 05:12
Будеш горіти в пеклі.
Васьо Показати IP 26 Листопада 2016 05:59
Найголовніша помилка – не зміг підписати наказ про введення військ і оголошення військового стану в Україні - перекручена фраза . От вам і правда від журналістів ......
$$$$$$ Показати IP 26 Листопада 2016 07:31
$$$ - "Мені вже скоро 27,5 а я хочу бути як раніше - молодим - 8,10, а ще краще 5,10 річним....дядя Вітя - я чекаю ..... дуже, поверніть мою молодість!".
гривня до $$$$$$ Показати IP 27 Листопада 2016 12:24
ти б краще макаричя чекав...
111 Показати IP 26 Листопада 2016 08:37
Приїзджай скоріше на гілці повісиш, та і боргі на тебе усі спишемо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus