USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Дорогу до дачі Януковича ремонтують за 50 мільйонів. ФОТО

2 Серпня 2010 18:10
По поверненню президента Віктора Януковича з півторамісячного відпочинку у Криму його чекає сюрприз - нова супердорога до резиденції «Межигір'я». Щоб потішити президента, «Укравтодор» працює вдень і вночі, у будні і у вихідні. Новий асфальт ударними темпами кладуть на в'їзді у Київ з боку Вишгорода.
Про це 2 серпня повідомила «Українська правда» .
Якість нової траси завдовжки 8 км дуже хороша. Шматок шляху Київ-Вишгород-Десна, по якому їздить на роботу президент, стає таким, як автомагістралі Київ-Бориспіль.
Закінчити все планують до 20 серпня, якраз до того, як з відпустки повернеться президент. Однак, дорожники заперечують будь-який зв'язок із главою держави.
«Чому подарунок президентові?! Це плановий ремонт. Цю дорогу 26 років капітально ніхто не робив, а строк експлуатації - усього 15 років!» - сказав «Сегодня» начальник Вишгородського шляхоексплуатаційного управління Віктор Гончар.

Крім дороги на «Межигір'я», ремонтують також ще один VIP-напрямок, який і без того був у прекрасному стані у порівнянні з більшістю українських автострад.

«Укравтодор» влаштував ремонт на Старообухівській трасі, яка веде до Конча-Заспи.

А трохи раніше було перекладено асфальт на частині вулиці Шовковичної у Києві, якою прямує кортеж президента на Банкову.

Голова Укравтодору Володимир Демішкан заявив, що поточний ремонт ділянки цієї дороги протяжністю 8,4 км є «плановим, спрямованим на збереження дороги та забезпечення безпеки руху».

«Хочу підкреслити, що ця дорога першої категорії побудована ще в 80-ті роки минулого сторіччя. За тридцять років середньорічна інтенсивність руху тут зросла до 23 тисяч автомобілів на добу, а в окремі дні сягає і 30 тисяч», - сказав він.

«Дорога не ремонтувалася 15 років при нормативному терміні згідно з чинними правилами - 11 років», - зазначив Демішкан.

Він повідомив, що орієнтовна вартість цих робіт складає 49,7 мільйона гривень.

За його словами, на проїжджій частині цієї дороги є численні просідання, тріщини, порушена система поверхневого водовідведення. «Також потребує термінового ремонту гідроізоляція на автомобільному шляхопроводі і виконання комплексу заходів з безпеки руху, зокрема, установки штучного освітлення дороги, встановлення металевої бар'єрної огорожі і т.п», - сказав Демішкан.

»Вивчивши ситуацію, фахівці прийшли до висновку, що подальше зволікання з ремонтом цієї дороги зумовило б значні перевитрати бюджетних коштів, оскільки руйнування інтенсивно розвиваються, і воно мало би вкрай негативні наслідки для безпеки дорожнього руху», - зазначив Демішкан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хочуісобідодом Показати IP 2 Серпня 2010 20:57
Нагадайте про суму 1-го траншу на трасу ягодин-коведь
007 Показати IP 3 Серпня 2010 00:13
В ком есть и совесть и закон, Тот не украдет, не обманет, В какой бы нужде ни был он; А вору дай хоть миллион - Он воровать не перестанет. так и у нас .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus