USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Досі не можу звикнути до протеза»: як живуть курсантки, на яких у Києві наїхав п’яний майор

10 Квітня 2023 21:41
Шевченківський районний суд Києва 3 квітня засудив до 6 років позбавлення волі майора Володимира Холодного, який будучи нетверезим наїхав на трьох юних курсанток. Після цього двоє дівчат втратили ногу і вони буквально заново вчилися ходити.

Про це пишуть «Факти».

«Дівчата приїхали отримувати військову форму. Вони стояли на вулиці біля ґанку з високими сходинками, чекали своєї черги. У цей час у дворику з’явився майор Холодний, якого напередодні майбутнім курсанткам представили як начальника курсу. До речі, сам Холодний влаштувався у військовий коледж за місяць до інциденту.

Напевно, майор так зрадів своїй новій посаді, що дуже гарно відзначив цю подію. І будучи вже добряче п’яним, сів у автомобіль і увімкнув у салоні гучну музику. Мабуть, хотів або пожартувати над дівчатами, або полякати їх. Він на повній швидкості поїхав просто на групу майбутніх курсанток. Ті кинулися врозтіч. Хтось відстрибнув убік, хтось забіг на сходинки. І тоді майор поїхав на друге коло. Перед самими сходами він не впорався з керуванням, і машина вискочила на ґанок, на якому стояли дівчата. Те, що курсантки стояли на цих сходинках, зіграло з ними злий жарт. Дівчата думали, що на ґанку вони будуть у безпеці. А в результаті їм просто роздробило кістки на ногах об ці сходинки», – розповіла волонтерка «Волонтерської Сотні Доброволя» Наталія Воронкова.
24-річна Тетяна Ніколаєва одна із потерпілих. Вона до трагедії мріяла стати гінекологом. 23-річна Галя Ніколін була лікарем загальної практики повітряних військ. Дівчина на місці трагедії, будучи з пораненими ногами, давала інструкції іншим дівчатам, як потрібно допомагати потерпілим. 23-річна Саша Гуй переїхала до Києва з Кіровоградської області, вона також була медикинею та працювала в Охматдиті. Після наїзду дівчата тривалий час провели в реанімації: медики хотіли зберегти їм ноги, проте Саші Гуй та Тетяні Ніколаєві довелось ампутувати кінцівки.
Галина Ніколін розповіла, що попри те, що ноги їй врятували, вона буквально заново вчилася ходити. Раніше дівчина вела активний спосіб життя, багато пересувалась пішки та ходила в гори. Зараз їй це занадто складно.
Тетяна Ніколаєва 2022 року вийшла заміж, проте зізнається, що і досі не може звикнути до свого протеза.
«Не можу присісти, не можу спокійно нахилитися. Вікна боюся мити – а раптом упаду вниз. До дороги ставлюся з дуже великим побоюванням. Переходжу тільки там, де є світлофор», – каже дівчина.

У Саші Гуй були найскладніші травми. Вона через це майже рік лікувалась у Німеччині та втратила одну ногу.
«Хтось подивиться не так, а в мене вже сльози на очі навертаються. До цієї аварії зі мною такого не було», – згадує потерпіла.
А що ж сам винуватець? До вироку суду майор Холодний перебував під домашнім арештом. Реального арешту йому вдалося уникнути завдяки заставі у 168 тисяч гривень. Судове слухання цієї резонансної справи постійно затягувалося. Адвокат Холодного іноді не приходив на судові засідання, пояснюючи це зайнятістю в інших судових розглядах.
Із журналістами майор Холодний не спілкувався. Його адвокат Олександр Навродський каже, що офіцер після НП весь час перебував біля хворої дружини. Права у нього відібрали відразу ж після інциденту.

Прокуратура вимагала для підсудного максимальне покарання, передбачене за цією статтею Кримінального кодексу – 8 років. Суд дав на два роки менше. Крім того, майора зобов’язали відшкодувати військовому госпіталю 249 тисяч гривень, які були витрачені на лікування дівчат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus