USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дослідник мазохізму зустрівся із волинськими студентами

20 Квітня 2012 10:21
Український письменник Степан Процюк у своїх творах ділиться власним життєвим досвідом із читачами. Також він досліджує фобії та мазохізм.
Про це йшлося 19 квітня під час зустрічі митця зі студентами Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Зі слів директора видавництва «Твердиня» Миколи Мартинюка, тексти Процюка говорять «самі за себе».
«Йому є, що сказати аудиторії. Ці тексти можуть здатися місіонерськими. Адже автор багато пережив в житті і хоче цей досвід передати читачеві», ‒ відзначив він.
У свою чергу письменник зізнався волинським студентам, що читає книги їхнього земляка-літератора Володимира Лиса.
«У наш час байдужості до літератури і не тільки без читачів не буде письменника», ‒ додав він.
Під час зустрічі він презентував три книги: збірку «Тіні з’являються на світанку» і художні біографії Василя Стефаника та Володимира Винниченка.
«Треба бути безумцем, аби відважитися на написання біографій. Був певний ризик для автора, бо довелося пожити їхнім життям певний час. У книгах багато написано про любовні історії їх життя через призму психологізму. Любовні історії дуже складні в усіх письменників», ‒ сказав Процюк.
Волинський письменник Володимир Лис розповів, що тривалий час стежить за розвитком творчості Процюка. «А коли прочитав його прозу, то відчув, що він близький мені письменник, бо він любить порпатися в стані душі. І мені було цікаво, наскільки далеко він піде. Тим більше назви в нього були епатуючі: «Тотем», «Інфекція», «Жертвопринесення», ‒ висловився літератор.
Також він відзначив вміння письменника, поряд з епатажем, сказати щось таке, щоб запам’яталося читачеві. «Мені здається, що в своїх книгах він дещо змагається сам із собою. В своїх есе він досліджує різні фобії, мазохізм та інше», ‒ зауважив Лис.
Нагадаємо, 18 квітня на «ВН» відбувся чат із письменником Степаном Процюком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus