USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Доставили чотири тонни допомоги: волонтери від луцької церкви «Асамблея Бога» повернулися з Херсонщини

23 Грудня 2022 15:59
500 продуктових наборів, 300 кілограмів теплого одягу, 30 пар тактичного взуття, понад 50 туристичних газових плит, 13 буржуйок, дев’ять генераторів, а також тактичні спальні мішки, свічки, солодощі, їжа швидкого приготування, кава та чай – таку допомогу і цивільним, і військовим загальною вагою понад чотири тонни доставили на звільнену Херсонщину волонтери з Луцька.

Поїздку організували церква «Асамблея Бога» спільно з громадською організацією «Ми плюс» за сприяння батальйону оперативного реагування «Луцьк». Вантаж було сформовано завдяки підтримці партнерів із Нідерландів та Чехії.
Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини пастор церкви «Асамблея Бога» Ігор Назарчук, команда волонтерів відвідала Херсон, села Мирне та Посад-Покровське. Крізь останній населений пункт проходила лінія фронту. Мета поїздок – привітати усіх із Різдвом, показати українцям, що є надія на радість і світло.

«У селах усе повністю знищено. Людям, які там залишилися, ми роздали продуктові набори, укомплектовані газові плити, буржуйки та генератори. Сильно вразило те, що в людей немає житла, вони змушені жити по підвалах, погребах, але всі позитивні, вірять у перемогу та відбудову країни, щиро радіють, що вони в Україні, а не під окупацією. Серед них є ті, хто займається волонтерством, розвозять допомогу по селах», – зазначив Ігор Назарчук.
Читати ще: Від Полтави до Маріуполя, від сухпайків до речей і аптечок: як «Асамблея Бога» міста Луцьк долучається до перемоги

Від початку повномасштабної війни волонтери церкви «Асамблея Бога» їздили з гуманітарною допомогою на деокуповані території. Також постійно відправляють вантажі військовослужбовцям. Нині збираються в поїздку на Бахмут, а після нового року – знову на Херсонщину.

Окрім волонтерських поїздок на гарячі напрямки, церква «Асамблея Бога» приділяє чимало уваги допомозі на місцях, наприклад, організовує табори для дітей військовослужбовців, допомагає облаштовуватися переселенцям, надає гуманітарні набори вразливим категоріям.
Читати ще: Поїздка в Чехію, денний табір та продукти: як луцька церква «Асамблея Бога» допомагає переселенцям і дітям військових

«Зараз ми реалізовуємо проєкт «Чужих дітей не буває». Наступного тижня відправляємо автомобіль із допомогою на Бахмут. Із нового року веземо близько 60 дітей наших військовослужбовців у Польщу, де 2-8 січня для них триватиме табір. У середині січня в нас знову буде поїздка на Херсонщину. Також зараз збираємо продуктові набори для тисячі вимушено переміщених осіб, які вручимо їм напередодні нового року. Нещодавно теж завезли допомогу Луцькій організації інвалідів та санаторію «Дачний», – розповів пастор Ігор Назарчук.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus