USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поїздка в Чехію, денний табір та продукти: як луцька церква «Асамблея Бога» допомагає переселенцям і дітям військових

8 Серпня 2022 14:39
24 лютого росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, а вже через чотири дні луцька церква «Асамблея Бога» отримала перший продуктовий вантаж з Нідерландів. Допомога з Європи надходить донині, невдовзі церква очікує два автомобілі з продуктами та медикаментами з Чехії. Загалом же в церкві роздають продуктові набори для переселенців, допомагають їм облаштувати житло, влаштовують денні табори відпочинку для дітей внутрішньо переміщених осіб та поїздки за кордон для дітей військових.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів пастор Ігор Назарчук.

Фактично з початку війни у церкві щочетверга роздавали необхідні речі для внутрішньо переміщених осіб, наразі – один раз на місяць. Цього дня зазвичай приходить 500-700 людей, аби отримати продуктові набори. Натомість у вівторок та середу людям роздають одяг та інші потрібні речі.

Читати ще: Від Полтави до Маріуполя, від сухпайків до речей і аптечок: як «Асамблея Бога» міста Луцьк долучається до перемоги

«Зараз із формуванням продуктових наборів складніше, але ми намагаємося залучати до цього і закордонних, і українських партнерів. Наразі ось такі заходи відбуваються лише один раз на місяць, але ми намагаємося зробити все, щоб продукти видавали двічі на місяць», – зазначає Ігор Назарчук.
Однак на цьому людей на залишають з проблемами наодинці. Щоп’ятниці о 16:00 церква влаштовує День гостя, аби показати внутрішньо переміщеним людям волинську гостинність. Під час заходу їм проводять альфа-курси, під час яких розбирають основи християнства відповідно до Біблії.

«Це не просто одноразова допомога для людей, коли ми видали продукти і на цьому з ними розійшлися. Ми стараємося налагодити з ними контакт, допомагаючи їм і надалі. Зокрема внутрішньо переміщеним особам, які знайшли тут житло, але воно зовсім порожнє, ми намагаємося допомогти з меблями», – розповідає пастор.

Читати ще: У Луцьку влаштували «День гостя» вимушеним переселенцям

Не оминають увагою і дітей, які мусили втікати з батьками від жахіть війни. Для них організовували денний табір, під час якого протягом тижня відвідали зоопарк, «Адреналін Сіті», Замок Любарта та басейн.

Натомість для дітей волинських військових, які зараз перебувають на лінії фронту або, на жаль, вже загинули під час повномасштабного вторгнення, з 19 до 29 липня організували поїздку в чеське місто Брно. Протягом десяти днів вони відвідували різноманітні парки атракціонів, побачили столицю Чехії Прагу, побували на екскурсії на воді.

Читати ще: «Коли нема підтримки, тоді люди здаються»: як у Луцьку допомагають вимушеним переселенцям

Також церква «Асамблея Бога» допомагає ветеранському госпіталю, де лікуються військові.

«Заклад мав потреби в обладнанні для лапароскопії (метод хірургії, – ВН), яке вартує близько 70 тисяч євро, і ми вже його знайшли та працюємо над питанням відправки з Нідерландів. Також обладнання для лапароскопії плануємо придбати і для військового госпіталю», – повідомив Ігор Назарчук.

У «Асамблеї Бога» й надалі планують підтримувати переселенців, влаштовуючи різноманітні заходи. А наразі представники церкви спілкуються з міською владою, аби долучитися до облаштування бомбосховищ в школах та дитячих садках. Зокрема планують надати більш як тисячу тонн піску, аби укріпити вікна та входи в навчальних закладах.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Катерина Показати IP 9 Серпня 2022 11:49
А чому не написалт скільки чоловіків призивного віку втїхали за кордон і відсижуються там щоб не служити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus