USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Доступною іпотекою» зможуть скористатися близько п'яти тисяч сімей

9 Березня 2021 14:52
Близько п’яти тисяч українських сімей зможуть скористатися державною програмою «Доступна іпотека під 7%» у 2021 році.

Як повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, про це заявив міністр Сергій Марченко під час інтерв’ю одному з телеканалів.

«Програма «Доступна іпотека 7%» дозволить розблокувати іпотечне кредитування в країні, пожвавить іпотечний ринок, ринок будівництва житла і в майбутньому дасть поштовх для економічного розвитку. Розраховано, що близько 5000 сімей зможуть скористатися програмою у 2021 році», – цитує Марченка пресслужба Мінфіну.

За його словами, плановий портфель іпотечних кредитів цього року становить 5 мільярдів гривень.

Читати ще: Доступна іпотека 7%: в Україні перші родини отримали кредити

«Програма діятиме й надалі. Сьогодні ми розглядаємо трирічний період середньострокового бюджетного планування і розраховуємо кошти на наступні періоди для того, щоб програма доступної іпотеки під 7% розвивалася», – сказав міністр.

27 січня 2021 року Кабінет Міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів. Постанова передбачає, що Фонд розвитку підприємництва здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості. Компенсацію відсотків фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку в національній валюті в уповноваженому банку.

Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які бажають придбати квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно. В іпотеку не можна буде купити житло, побудоване до 2015 року.

26 лютого Фонд розвитку підприємництва та 7 уповноважених банків підписали угоди в рамках Програми «доступна іпотека під 7%».

1 березня перші два українці скористалися державною програмою «Доступна іпотека під 7%».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus