USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Довічне ув’язнення, заочні арешти, хованки в Іспанії. Справи Майдану 8 років потому

21 Листопада 2021 09:25
Сьогодні – восьма річниця Революції Гідності. Загалому справах Майдану відкрили 63 кримінальні провадження.

Про те, що змінилося в розслідуванні за рік – у матеріалі Hromadske.

Напередодні українські правоохоронці повідомили про завершення слідства у ключовій справі Майдану, де головними фігурантами є колишній президент Віктор Янукович та дев’ять високопосадовців тих часів.

Як стверджує генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, всі вони переховуються в Російської Федерації, де їх оберігають і не планують видавати Україні. Адже на батьківщині їм тепер загрожує довічне ув’язнення.

Розслідування злочинів проти активістів Революції Гідності починали ще в міліції, пізніше слідство вів спеціальний департамент прокуратури, а з 2019 року – Державне бюро розслідувань.

Читати ще: Справи Майдану: суд заочно арештував ексголову МВС Захарченка

Загалом у справах Майдану ще тривають десятки розслідувань – щодо вбивств та катувань активістів, розгону протестів, незаконної видачі зброї тощо. Загалом – 63 кримінальні провадження. Цього року суди оголосили 5 обвинувальних вироків людям, причетним до злочинів 2013-2014 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Шерлок Показати IP 21 Листопада 2021 09:44
Пашинського, парасюка, палубія посадили? Ні. То про що мова? Злочинці гуляють на свободі.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2021 10:45
В годовщине так называемой «гідності» появилось очередное признание по поводу так называемой революции. Хотя до кастрюль все равно не достучаться. По словам грузинского офицера, ему предлагали миллион долларов за обвинения в адрес Кремля в переброске снайперов в Киев, однако он отказался и подробно рассказал об участии грузинских наемников в событиях на Майдане. Грузинский генерал рассказал, как при участии бывшего президента Грузии Михаила Саакашвили в 2014 году на Украину была переброшена группа снайперов.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2021 10:57
Если бы 21 ноября 2013 года мне сказали, к чему приведут события этого дня и насколько это все затянется - я бы лишь покрутила пальцем у виска и рассмеялась. Сейчас, в очередной раз оглядываясь на события сегодня уже восьмилетней давности, я все ещё уверена, что всего этого можно было избежать. Поэтому ненависть к тем, кто все это не пресёк, у меня примерно такая же, как и к тем, кто все это устроил. Сегодня с той стороны будет много показных слез и лицемерного пафоса. Но есть нюанс. Они прекрасно знают, что майдан - это пиррова победа. И именно тогда, на майдане, они обманывали и обманывались. Вот только признаться в этом ни у кого не хватит ни ума, ни смелости. 8 лет… 8 лет, как один день и целая жизнь. 21 ноября 2013 года. День, разделивший страну на тех, кто любой ценой ради своих личных хотелок готов был перейти этот майдан и тех, кто всеми силами сопротивлялся этой «прогулке». И уже на пределе человеческих возможностей сопротивляется до сих пор.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2021 11:00
Интересно, а если насильственным путём свергнуть сегодняшнюю власть, будет ли это считаться революцией? Или же в данном случае это госпереворот? А ежели госпереворот, то почему тогда в прошлый раз революция была? Сложно, непонятно.
Вуйко Показати IP 21 Листопада 2021 18:32
Ватники, ви звідки сюди поприлазили і строчите тут свої кацапські проплачені коменти? А ну киш назад в свою кацапію! На своїх сайтах пишіть оди своєму путлєру!
Анонім до Вуйко Показати IP 21 Листопада 2021 20:44
Вуйко здрисни в тюбік
Я Показати IP 22 Листопада 2021 06:49
чергова річниця перевороту..жити все хреновіше
Вуйку Показати IP 22 Листопада 2021 08:03
Вуйку, марш в галіцію скакати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus