USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада проголосувала за перезавантаження ДБР: розблокували справи Майдану та звільнили Трубу

3 Грудня 2019 12:53
Верховна Рада проголосувала за законопроєкт № 2116 «Про Державне бюро розслідувань», який запускає перезавантаження відомства. Також парламент схвалив поправку про відновлення розслідування справ Євромайдану та звільнення глави ДБР Романа Труби.

За проєкт закону в другому читанні і в цілому проголосували 250 нардепів, проти – 9 депутатів, повідомляє НВ.

Звільнення Труби підтримали 224 нардепи, проти – 6.

Основні нововведення:

повноваження директора ДБР посилюються,

слідчі прокуратури і прокурори, які розслідували справи Майдану, можуть перейти до ДБР без конкурсу,

президент може призначити директора ДБР за поданням конкурсної комісії без подання прем'єр-міністра України, як було раніше (через затягування прийняття цієї поправки оголосила голодування Євгенія Закревська, адвокат, що представляє інтереси сімей активістів, які загинули на Майдані).

після набуття чинності документу Роман Труба піде з посади голови ДБР.

Відповідно до законопроєкту, директор ДБР сам призначає і звільняє свого першого заступника і заступників, визначає їхні обов’язки, вирішує питання про застосування відповідно до рішення дисциплінарної комісії ДБР дисциплінарних стягнень до працівників бюро, затверджує організаційну структуру бюро вже без узгодження з Кабінетом міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕПУТАТИ ЛУЦЬКРАДИ ЗАКЛИКАЮТЬ ЦЕНТРАЛЬНУ ВЛАДУ НЕ ДОПУСТИТИ РОЗВАЛУ СПРАВ МАЙДАНУ

Директор ДБР зможе мати не більше трьох заступників. У разі відсутності директора його повноваження здійснює перший заступник директора бюро, а в разі його відсутності - один із заступників директора згідно з розподілом обов’язків.

Законопроєкт вносить суттєві зміни в повноваження директора ДБР, тому з дня набрання документом чинності припиняються повноваження чинного глави ДБР Романа Труби та його заступників і починається процес з перезапуску органу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus