USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Довоєнна Олика: яким був історичний куточок України

26 Січня 2016 18:05
У список історичних населених місць України входить невеличне селище Олика, що на Волині. Про це, якою була Олика у довоєнні роки розповідають Хроніки Любарта.

Саме поселення існує вже понад 850 років, але найбільшого розквіту воно досягло за часів Великого князівства Литовського та Речі Посполитої, коли отримало магдебурзьке право.

В цей же період поряд зі старим тут збудували великий костел з усипальницею роду Радзивіллів.

У XVI столітті тут спорудили замок, який належав Радзивіллам, бо за їхньою ініціативою замок суттєво реконструювали в середині XVII століття.

Нині в замку розташована обласна психолікарня. Костел продовжу діяти, проте він значно постраждав у радянський час і був пограбований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Свирид Показати IP 26 Січня 2016 22:45
Мені хто коли розкаже шо то за грамотєй пише тиї новості.Я думав шо тоя недобачєю,а виходить шо той во писар букви губить.
морозюк Показати IP 26 Січня 2016 23:51
спасибо за интересные фото!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus