USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ДП «Волиньвугілля» отримало кошти на зарплату шахтарям

2 Грудня 2015 23:22
На рахунки ДП «Волиньвугілля» надійшли кошти від реалізації вугілля – 3 мільйони 600 тисяч гривень. Відтак, відповідну суму можна буде спрямувати на погашення заборгованості із зарплати. Про це йдеться на сайті видання Буг.

Борги ж – реальна проблема для державного підприємства. Нині «Волиньвугілля» не виплатило працівникам 4186000 гривень за вересень 2015 року. За жовтень – 19124000 гривень. Варто зауважити, що в цифри закладено і безпосередньо заробіток, і нарахування.

Відтак, аби врегулювати ситуацію й напрацювати реальний механізм подальших дій Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков провів робочу нараду з керівництвом ДП «Волиньвугілля», представниками шахтарських колективів та лідерами профспілок. Детально зупинилися не лише на питанні заборгованості, але й обговорили перспективи функціонування та розвитку галузі у 2016 році.

А от на «Нововолинській» шахті №10, єдиній копальні в Україні, яка будується, й на яку керівництво області покладає особливі сподівання в контексті реформування волинської вугільної галузі, справи ліпші. Ця шахта – без боргів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нещодавно у шахтарському Нововолинську відбулося скорочення гірників. Близько 50 працівників шахти №1 залишилися без роботи. Попередньо на копальню прийшли зміни до Наказу Міністерства енергетики і вугільної промисловості про припинення видобутку вугілля на цій копальні до 1-го листопада. А у жовтні цьогоріч шахтарі з Волині оголосили голодування через невиплату їм заробітної плати, а за тиждень до того перекривали автошлях Ковель – Львів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЛУЧАНИН Показати IP 3 Грудня 2015 04:31
"Надійшли кошти від реалізації вугілля – 3 мільйони 600 тисяч гривень. Відтак, відповідну суму можна буде спрямувати на погашення заборгованості із зарплати."А да молодці!О це дають!Вони що з арифметикою не дружать чи що?Що вони сліпі і небачать суму заборгованості?Та цієї суми нехватить навіть щоб розрахуватися лише за вересень!Борг лише за вересень 4.186.000грн.Це навіть невистачить щоб дати кожному працівнику зарплату!Я вже не пишу за жовтень,бо за жовтень борг перевищує аж 19 мільйонів грн.(19.124.000)! А вже між іншим листопад закінчився! ЦЕ ЖИТИ ПО-НОВОМУ!!!СОРОМ ТА ГАНЬБА таким керівникам які неможуть вчасно дати шахтарям зароблені кошти важкою працею!
Вася Показати IP 3 Грудня 2015 10:05
Шось не звiтують що в Крим подали електроенергiю з кубанi, по першому кабелю....
анон Показати IP 3 Грудня 2015 10:07
Ну да якщо сума за реалізацію менша суми яку мають виплатити на зарплату, тоді стоїть питання це настікі ця шахта збиткова???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus