USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Друга хвиля звільнень почнеться після зимових свят?

2 Грудня 2008 18:26
Друга хвиля скорочень наприкінці січня – у лютому 2009-го торкнеться компаній, орієнтованих на споживчий сектор.Таку думку висловила директор рекрутингової компанії «Форсаж» Олена Грищук, – інформують 2 грудня «Волинські Новини».
«Дійсно, компанії провели масштабні скорочення (у листопаді), і це була перша хвиля таких скорочень. Другу хвилю ми очікуємо в період після Нового року – це буде наприкінці січня – лютому», – сказала на прес-конференції пані Грищук.
За повідомленням «Української правди» з посиланням на «Інтерфакс-Україна», директор рекрутингової компанії розповіла, що якщо перша хвиля торкнулася компаній, задіяних у сфері металургії і девелопмента, то друга позначиться на компаніях, що займаються переважно діяльністю, орієнтованою на споживчий сектор.
«Це банківські працівники, працівники, задіяні в сфері виготовлення продуктів харчування і в легкій промисловості», – додала вона.
Директор рекрутингової компанії уточнила, що якщо протягом першої хвилі скорочень окремі компанії звільнили близько 60-80% фахівців, то друга хвиля не буде такою масштабною. «Мова йде про оптимізацію структури штату компаній», – вважає Грищук.
За її словами, кількість резюме здобувачів роботи в рекрутинговій компанії «Форсаж» у листопаді поточного року збільшилася втричі порівняно з жовтнем. Водночас вакансій на ринку стало менше, а роботодавці значно посилюють вимоги до фахівців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виталий Кулик, Директор ЧП \"Служба безопасности бизнеса город Луцк Показати IP 2 Грудня 2008 19:40
Хочется выразится словами "....Слухи о моей смерти явно преувеличены"Это также касается и вопроса сокращения персонала,подтверждение тому и выводы международой выставка-конференции "ПЕРСОНАЛ EXПO 2008"ноябрь город Киев.Думаю необходимо государству выделять денежные средства не только на областной,городской и районные центры занятости, а на кадрово-рекрутинговые агенства,коль это национальная проблемма,а мы профессионально сделаем свою работу.Кроме этого центрам занятости целесообразно предоставлять информацию о вакансиях кадрово-рекрутинговым агенствам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus