USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Другого терміну ректора Савчука вуз не переживе», – заслужений професор Луцького політеху

14 Вересня 2020 16:13
Через тотальний непрофесіоналізм ректора Петра Савчука, приниження і втрату потужних викладачів та деградацію науки Луцький національний технічний університет втратив можливості для розвитку. Останні п’ять років, відколи заклад очолив Савчук, ознаменувались руйнацією минулих здобутків вузу, тому ще однієї каденції горе-ректора вуз не переживе.

Про це у фейсбуці заявив доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, заслужений професор ЛНТУ, лауреат премії кращого науковця Волині, академік ГО АН ВО України Богдан Пальчевський. Текст його звернення подаємо без змін.

«Я звертаюсь до Вас, пане ректоре П. Савчук, з пропозицією добровільно зняти свою кандидатуру з процедури обрання на посаду ректора Луцького національного технічного університету на другий термін. Причин цієї пропозиції декілька. І вони пояснюються результатами попередньої Вашої діяльності протягом 2015-2020 років. Ця діяльність відзначається тотальною несправедливістю у ставленні до працівників і студентів, непрофесійним керуванням вищим навчальним закладом, низькими вашими моральними якостями як керівника вищого навчального закладу, що проявляється в брехні і лицемірстві, непорядності і шантажуванню працівників, повному нерозумінню ролі технічного університету в розвитку Волині. Усе це призвело до занепаду університету, який видно неозброєним оком. Адже всі розуміють, що постійне самовихваляння ректора в фейсбуці і в проплачених (мабуть коштом університету) статтях, використання проплачених піарщиків, які його рекламують в фейсбуці, не приховає жалюгідних результатів попередньої діяльності. Зрозуміло те, що практично п’ять років вашої діяльності для Луцького НТУ були згаяні надаремно, бо всі свої сили і енергію ректор присвятив створенню потужного адміністративного механізму для свого наступного переобрання, навіть призначив себе на період перевиборів виконуючим обов’язків ректора, що протирічить умовам демократичних виборів. Тому коротко зупинюся на аргументах, які підтверджують мою думку про те, що Луцький НТУ другого терміну керування Петром Савчуком не переживе через невідповідність його поведінки і діяльності тим рисам, що повинні бути притаманні ректору технічного університету.

Перш за все варто відзначити невиконання обіцянок, які давалися П. Савчуком при першому обранні на посаду ректора в 2015 році. Адже тоді багато викладачів повірили тим обіцянкам і готувалися працювати в нормальних умовах, як кажуть «в шоколаді», але через пів року зрозуміли, що хоч навколо все коричневе, але це не шоколад. Тут слід відзначити повне нерозуміння П. Савчуком ролі закладу вищої освіти (далі скорочено ЗВО) в розвитку Волинського регіону. Немає направленого плану розвитку університету. Дивлячись на нові спеціальності, що ліцензовані останнім часом, виникає також запитання: чи ми ще технічний університет? Нові ліцензовані спеціальності, окрім престижних назв, не мають ніякого змістового наповнення. Прийом бакалаврів на 2020 рік (на нові спеціальності набрано по 1-2 вступники) показав, що система дублювання спеціальностей Волинського НУ є провальною. А у фейсбуці П. Савчук за своєю багаторічною звичкою хвалиться якимись «визначними» досягненнями в цьогорічному наборі абітурієнтів. Адже сучасна молодь розуміє, що Луцький НТУ випускає фахівців, які потім не потрібні ринку праці. Про якість підготовки студентів вже ніхто не думає, бо це непотрібно і немає часу, якість підготовки замінена масовими шоу і карнавалами, якими зараз захоплюється ректор (мабуть хоче перевершити інших Інтернет-відомих ректорів). Очевидно, що це все не замінить в очах студентів результатів глибокої і якісної освіти, яка повинна надавати впевненість майбутньому інженеру у завтрашньому дні. Тож молодь як виїжджала за кордон на навчання і за престижним європейським дипломом, а також на заробітки, так і виїжджає.

Друга причина, внаслідок якої П. Савчуку не слід подаватися на посаду ректора, це непрофесійність в керуванні вищим навчальним закладом. За п’ять років своєї бурхливої діяльності він створив в Луцькому НТУ систему дикого феодалізму, що ґрунтується на умовах безправності і нехтування гідністю працівників (дві третини професорів Луцького НТУ, починаючи з 2015 року, або були звільнені від завідування кафедрами, або залишили університет). Ця система має за мету створити адміністративний ресурс для перевиборів П. Савчука і базується на феодальній вседозволеності дій у ставленні до персоналу. А те, що це призводить до катастрофічного зниження якості викладання, знищення науки в університеті, придушення творчої ініціативи, П. Савчука не цікавить, бо це другорядн по відношенню до другого терміну його ректорування. Чим ми, працівники Луцького НТУ, займалися п’ять років під керівництвом П. Савчука? Відповім – постійні непродумані реорганізації, затикання дір у фінансах, у наборі студентів, у пошуках грантів і багато чого іншого. Цей результат – постійний пошук винних (недаремно на 100% обновився склад відділу кадрів та склад юридичного відділу, на 80% – склад Вченої ради і навіть змінена Опікунська рада, більшість професорів виведені навіть з рад факультетів, з ДЕКів по захисту магістерських робіт). Дві третини професорів Луцького НТУ, починаючи з 2015 року, або були звільнені від завідування кафедрами, або залишили університет.

За п’ять років невпинної «праці» ректором П. Савчуком була створена командно-адміністративна модель управління університетом, де ректор – головна фігура, діяльність якої базується на феодальній вседозволеності дій щодо персоналу. Для цього він не шкодував ні часу, ні сил. А їх для створення нормальних умов розвитку університету, як ми це бачимо, вже не залишалось. Саме для виконання своїх феодальних забаганок новим ректором Вчена рада була змінена таким чином, щоби включати тільки «своїх» і слухняних. Бо якби Вчена рада працювала в нормальному складі (більшість – професори зі значним науковим стажем, як це було раніше в нас, і є в більшості ЗВО зараз), то не було би свавільності в призначенні на посади, не продовжувалися б контракти тільки до дати майбутніх перевиборів ректора в 2020 році. При цьому створювались би умови працівникам для плодотворної роботи, розвитку нових методів викладання, розширення наукової діяльності. Замість цього створені умови для того, щоби вся енергія працівників направлялась не на професійну діяльність, а на участь в інспірованих особисто П. Савчуком протистояннях між викладачами, кафедрами, на отримання окозамилювальних результатів, які будуть правильно оцінені адміністрацією і МОН, але для розвитку університету, підвищення якості вищої освіти в Луцькому НТУ не дадуть нічого. На початку 2018-2019 навчального року, я у виступі на загальних зборах звертав увагу адміністрації про недопустиме ставлення до персоналу університету, яке проявляється у невідповідності у призначенні на посади за принципом особистої відданості і свавільність при прийнятті рішень про продовження роботи працівниками і вказував, що результатом цього є те, що кращі працівники залишають університет, а з новими виникають проблеми. Але особливістю феодальних відносин є те, що феодали роблять те, що їм заманеться, та прислухаються тільки до вказівок зверху. При самоствореній за вказівкою ректора Вченій раді в Луцькому НТУ процвітає одноособове всевладдя, відсутня система стримувань і противаг і розподілу влади між Вченою радою і ректором.

Наведені в моїх виступах на загальних зборах колективу Луцького НТУ і публікаціях у фейсбуці приклади, ілюструють не тільки повне ігнорування думки колективу і свавілля при прийнятті невиважених рішень ректором, але і показують, що коли технічний університет перестає бути освітньою установою і керується феодальними законами управління, то він швидко перетворюється в бізнесову структуру по випуску-продажу дипломів. Таке перепрофілювання державного навчального закладу супроводжується неповагою до викладачів, їх травлею і цькуванням.

Як приклад дикого феодалізму хочу навести ситуацію, що склалася в Луцькому НТУ особисто зі мною. У 2017-2019 роках, коли новим ректором була розформована потрібна для України кафедра пакування і автоматизації виробничих процесів (кафедра вважалась однією з кращих в Україні і в Луцькому НТУ, викладачі мали 30 патентів з пакувального виробництва, 200 публікацій з профілю спеціальності, закордонні зв’язки, кафедра випускала науковий журнал, проводила міжнародні конференції, мала міцні зв’язки з виробництвом і Клубом пакувальників України і Польщі тощо). Таку кафедру новий ректор закрив в 2017 році, розформував викладацький склад, розпорошив фахівців і замінив їх на новачків, що не володіли навиками. Як результат, студенти не захотіли навчатися на реформованій спеціалізації, кидали навчання, переводилися в інші навчальні заклади. На мої чисельні звернення до ректора про недоцільність закриття потрібної для підприємств Волині кафедри, заміни потрібної для України спеціалізації на топові юридичні, філологічні чи інші – від ректора П. Савчука – нульова реакція. На моє звернення в МОН – спочатку обіцянка розібратися, потім – тиша. Я звернувся до ректора із службовою про необхідність хоча би відновити рівень викладання, який існував на кафедрі до її ліквідації, про необхідність підготовки магістрів відповідно до вимог, однак реакції знову не було ніякої. Мені прийшлося знову звернутися до МОН і викласти свої пропозиції про відновлення якості викладання (також і у фейсбуці).

Результатом цього було одноособове рішення П. Савчука про припинення зі мною трудових відносин, про що він задекларував на загальних зборах трудового колективу 30 серпня 2019 року. Дикість ситуації підкреслюється тим, що ректор так обґрунтував своє рішення про припинення трудових відносин з заслуженим викладачем – хай не виносить сміття назовні, бо хто не згоден з моєю діяльності, тому не місце в Луцькому НТУ. Гарна демонстрація адміністративної сили для незгодних з «величезними здобутками ректора за роки його бурхливої діяльності». А тепер порівняйте: на одній шальці терезів викладач, що 20 років утворював кафедру на основі свого закордонного досвіду викладання під егідою ЮНЕСКО, впроваджував нові досягнення у викладання, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, винахідник, академік Академії наук вищої освіти України, переможець конкурсу «Кращий науковець Волині», заслужений професор Луцького НТУ, а на іншій шальці – феодальний адміністратор, вчитель праці за базовою освітою, експомічник депутата-комуніста Олійника, колишній член БЮТ, колишній член БПП тощо, який заради капризу знищив спочатку самодостатню кафедру, розігнав викладачів та вигнав демонстративно із ЗВО відомого науковця-викладача, що віддавав всі свої зусилля на покращення якості підготовки інженерів для України і саме своєю небайдужою позицією викликав гнівну реакцію ректора.

Цей приклад ще раз ілюструє також і моральний клімат в колективі, а також запровадження в Луцькому НТУ феодально-більшовицьких методів розправи з неугодними викладачами. На загальних зборах колективу Луцького НТУ в 2016 і 2017 роках виступаючі професори вказували ректору, що він сіє чвари між працівниками, вмішується в роботу низових підрозділів, вимагає виконання своїх забаганок, принижує заслужених працівників, по-хамськи ставиться до заслужених професорів університету, кричить на них при розмові, відмовляється розмовляти з ними з будь-яких питань. Улюблене заняття – піаритися в Інтернеті, зокрема у фейсбуці. Виступаючі сказали, що створено такий клімат, що ходити на роботу не хочеться. Це не є державницька позиція зі сторони П. Савчука. Державницька позиція – це коли кожен викладач, якому не байдужа доля вищої школи, повинен на своєму місці зробити все, щоби зупинити подібну деградацію. Це роблю і я, бо боровся із поверховою і дикою діяльністю нового ректора, який не думає ні про державу, в якій живе і працює, ні про регіон, в якому знаходиться ЗВО, ні про студентів.

Третя причина. Деградація науки в Луцькому НТУ. Університет уже втратив роль осередка освіти і науки у регіональних і загальнодержавних вимірах. Це серйозний провал роботи П. Савчука, бо більше половини загальної оцінки якості ЗВО і визначення його рейтингу ґрунтується на досягнутому рівні наукових досліджень. Звичайно, всі розуміють, що інерційність в роботі ЗВО притормозила падіння рейтингу Луцького НТУ. Але другого терміну такої «наукової діяльності» ректора П. Савчука Луцький НТУ вже не витримає.

Узагальнюючи, хочу відзначити наступне.

Ні своїми моральними рисами характеру (брехливість, лицемірство, хамство, пихатість, непорядність і шантажування працівників), ні своїм рівнем освіти (вчитель праці), ні своєю політичною діяльністю як члена всіх партій (КП, БЮТ, Укроп, БПП ...) та на посаді помічника депутата-комуніста Олійника (який зараз в Москві), ні результатами своєї п’ятирічної діяльності, які привели до деградації Луцького НТУ, ні практично повним невиконанням передвиборчих обіцянок (школа комуніста Олійника) та ігнорування повноцінних звітів про свою щорічну діяльність (коли невиконання одних обіцянок замінювалось більш гарними новими обіцянками і перекручувались факти і результати, і багато ще іншого, хочу сказати: «Петре Петровичу, треба піти і дати можливість іншим розвивати Луцький НТУ. Дайте дорогу достойнішим – за Вашими діями слідкує увесь Луцьк, частина Західної України та МОН».

Богдан Пальчевський,

д.т.н.,проф., заслужений діяч науки і техніки України, заслужений професор Луцького НТУ, лауреат премії кращого науковця Волині, академік ГО АН ВО України тощо», – йдеться в дописі автора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
позапартійний Показати IP 14 Вересня 2020 16:39
А навіщо вибирали такого? Що, не було з кого вибрати?! Чому відразу не відкинули його в сміття!? Розуму не вистачило?! Ви ж не радянський колгосп "Вперед, до комунізму", а вуз.
ветфельдшер Показати IP 14 Вересня 2020 16:56
Молодець, Пальчевський. Один з небагатьох науковців університету, який не побоявся сказати правду про "освітянського тирана" і гоголівського самодура. Отакого треба в ректори: буде навчальний процес, буде наука, буде в вузі порядок.
Правда Показати IP 14 Вересня 2020 17:03
Підтримую Пана Богдана на 100 відсотків. Який він ректор Будучи студентом 10 років тому до нього ходили вирішувати екзамени за гроші студенти.Піаритися в інтернеті виставляти різного роду фото. Кращеб роботу в Університеті налагоджував а не піарився.Поскорочував працівників Високо-кваліфікованих.Або просто не попідписував контракти. Лишивши людей бе хліба.В когось сімя діти.Чим їх годувати він за це не подумав.Він подумав про своє пузо яке він наїв за пять років свого правління.Ти дай роботу людям а не виганяєш за ніщо простіше всього вигнати.На те ти і ректор.Йому не Вищими закладами керувати а ОТАРОЮ ОВЕЦЬ В ПОЛІ І ТО ШКОДА ОВЕЦЬ БО ЗДОХНУТЬ З ГОЛОДУ. ЗРОБІТЬ ОПИТУВАННЯ ВСІХ ХТО ПІШОВ З ПОЛІТЕХУ АБО ТІ ЩО ЛИШИЛИСЯ ТАМ ПРАЦЮВАТИ. ЧОГО ПІШЛИ І ЯК ТИМ ПРАЦЮЄТЬСЯ.
Правда Показати IP 14 Вересня 2020 17:15
Самий Кращий Варіант для Петра Савчука так званого "Рєкторя".Це зняти кандидатуру і піти. Бо як повилазять потім його всі чорні справи то буде гірше.А так пішов спокійно і все.
Спостерігачі Показати IP 14 Вересня 2020 17:24
Професору-повага і дякуємо! На жаль , далеко не весь професорський склад такий. Дуже багато підлабузників. Але сподіваємося, що врешті решт , справедливість переможе і університет нарешті позбудеться брехні, інтриг та аморальності
ЗМІ Показати IP 14 Вересня 2020 17:55
Нині все залежить від вченої ради, від викладацького складу. Як візьмуться, так і будуть мати. Тому що вуз на грані катастрофи. Дійте! Хороша команда зайшла б в кабінет і викинула б Савчука за комір. Назавжди, і не тільки з університету, а й зовсім з освітньої галузі.
Викладачі Показати IP 14 Вересня 2020 18:20
Пан Богдан порядна, інтелігентна та інтелектуальна людина, який не зміг терпіти "мюнхаузенівського" керівника. Більше того 70% викладачів ЛНТУ згідні з паном Богданом, проте залякані і бояться втратити роботу, а інші 30% вислужуються за посаду.
Кравчук Показати IP 14 Вересня 2020 18:27
Гарна і можливо правильна стаття мені важко судити по одній публікаціі навіть такоі поважноі науковоі особи мене не дивує але завжди турбує ситуація яка панує в наших учбових закладах (вишах) серед тих людей які виховують майбутнє відсутність позиціі , принциповості і тільки одиниці можуть висловити свою думку відкрито і бути принциповим в відстоюванні своєі позиціі , краще відсидітись , відмовчатись думаючи прийде новий і я якось притулюсь а коли не вийде то може до другого притулюсь і так вчать студентів бо вони все бачать . Ось так і живем .
Іван Показати IP 14 Вересня 2020 18:39
Переважна більшість вчених піде за Пальчевським, а маріонетки нехай собі, як знають. Але їм не буде місця в університеті з відходом зухвалого самодура. Вони теж підуть. Богдан, беріть ініціативу в свої руки. Нікого не бійтесь. На вас дивится область.
аспірант Показати IP 14 Вересня 2020 18:42
Прихильникам змін у вузі і тих, хто підтримує Богдана, треба негайно (завтра), зібратись на таємну нараду і виробити план дій. Не гріх навіть за келишком хорошого віскі. Це підбадьорить. І негайно братись за роботу. Під лежачий камінь вода не тече.
Колектив до аспірант Показати IP 14 Вересня 2020 19:11
Ото так потім і получається, що навколо все коричневе, але не шоколад, бо під келишком таємно радились. А ви не таємно радьтеся, а виступайте, як пан Богдан
ЗМІ Показати IP 14 Вересня 2020 18:49
Беріть приклад з ВНУ ім. Лесі Українки. Там соплі не жували. А у вас міцніший викладацький склад. Савчук так просто не піде - це людина без честі, сорому і совісті.
Надія Показати IP 14 Вересня 2020 19:49
підтримую відкритого листа, як Савчук взагалі став ректором, за які заслуги його обрали(не за розумові точно) Цікаво, звідки стільки негативних відповідей до коментарів, майже до кожного коментаря, який проти Савчука, однакова кількісь негативу. Думаю що це хтось так “підтримує ” в.о. ректора.
Віка Показати IP 14 Вересня 2020 20:10
Кажуть Савчук Гей.То деж там порядок буде.Коли на хлопців приглядається.
Совість студента Показати IP 14 Вересня 2020 20:27
Цікаво.... А де ж інформація про інших кандидатів??? Чому тільки Савчук у всіх топових новинах і тільки зараз з негативної сторони??? Подумайте!!!
До совісті Показати IP 14 Вересня 2020 20:46
Того що такого як Савчук не чверив ніхто, жоден кандидат, жоден ректор в жодному вузі. А люди вже не витримують .
Жона Показати IP 14 Вересня 2020 23:09
Бєрі шинель, пашлі дамой !
Очевидець Показати IP 15 Вересня 2020 05:45
От і прийшов судний день Савчука. Хтось сказав "Нарешті" хтось "Почув Бог Молитви".Його потрібно покарати за те;що зганьбив слово Наука.Скільки сліз в Політесі пролилося коли він без причин виганяв Працівників з роботи.Ганьба тобі Петре.
Михайло Показати IP 15 Вересня 2020 08:09
А чому вчені ради повинні складатися тільки з професорів? Що ми не знаємо як захищаються дисертації? Вчені ради мають бути автономними від адміністрації факультетів і вишу, їх повинні очолювати не ректори і декани, а викладачі, що не займають адмінпосади, обрані таємним голосуванням. Інакше ніякої автономії, незалежності викладачів, а терор чи як тут говорять - феодалізм.
Михайло Показати IP 15 Вересня 2020 08:24
Викладачі вишу будьте пильними, не обирайте "заслужених" з "досвідом", а обирайте порядних з чесними намірами. Треба негайно вносити зміни в законодавство про тільки один чотирирічний термін ректорська і деканства, а також обмежити до одного терміну право завідування кафедрами - інакше застій, феодалізм, репресії. Вимагає обмеження і вік викладачів - не вище 65 років на адмінпосадах, 70 - на викладацьких
Юра Показати IP 15 Вересня 2020 08:34
Прослушку в кабінеті недаремно ставили...
Микола Показати IP 15 Вересня 2020 08:40
Ті, хто зараз кричать який поганий Савчук, десятки років терпіли Божедарніка. Ректори тут мінятимуться тільки посмертно.
Слідчий Показати IP 15 Вересня 2020 08:46
Подібні ситуації на фоні створених командно-адміністративних (сватівсько-кумівських) моделей дикого феодалізму у навчальних закладах Волині не вийняткові, що свідчить про достатню кількість послідовників Савчука. Прикладом один в один подібна ситуація трапилась у коледжі технологій, бізнесу та права ВНУ ім. Лесі Українки, горе-очільнику якого на жаль ще не надана відповідна правова оцінка, але усе таємне (приховане, спотворене, завуальоване) рано чи пізно стає відомим разом з неминучою відповідальністю за скоєне зло.
МТП Показати IP 15 Вересня 2020 09:15
Знаєте, я сам свого роду пакувальник, і скажу, що не все так однозначно. Але таку кафидру профукали...
Теж МТП до МТП Показати IP 15 Вересня 2020 14:03
Я теж колись вчилась на МТП і нічого хорошого сказати не можу і про пана Богдана з його зав.зав. кафедрою теж.
Vitallica Показати IP 15 Вересня 2020 09:33
Ахаха, насмішили) Це ж ті пакувальники, що коробку на дипломну роботу малювали
Додік Показати IP 15 Вересня 2020 13:23
Не переживе - то й добре.
Кафедра Показати IP 15 Вересня 2020 17:28
Кафедра іноземних мов теж відкрито (!) виступила проти приниження гідності своїх викладачів. Результат - кафедру "реорганізовано", 6 викладачів звільнено. І все це на догоду забаганкам наближеної особи.
Мтп Показати IP 15 Вересня 2020 19:07
Пальчевський, це ще той хабарник), брав тільки через перевірених)), але брав багааатоооо))),.. В принципі як і всі прєподи політєха - - Обітєлі зла)))
Сергій Показати IP 15 Вересня 2020 22:33
Савчука однозначно потрібно переобирати. Але не слід сподіватися, що інша людини з системи ЛНТУ чи та, яка пройшла "школу" ЛНТУ не буде брати хабарів та не організує власного феодалізму. Нова людини керувати буде напевно краще, але університет всеодно приречений бути джерелом корупції. Тим більше, що у ліквідації хабарництва в ЛНТУ не зацікавлені ні адміністрація, ні професорсько-викладацький склад, ні студенти. Насправді усі публікації різноманітних моральних авторитетів університету спрямовані лише на повалення режиму Савчука, а не системи. Але, на жаль, глобальних змін не буде. Маленькі шанси були б, якби ректором стала абсолютно не пов'язана з ЛНТУ людина, незалежна як від "заслужених" професорів так і від місцевих олігархів. Але хто в цьому університеті за такого кандидата проголосує?
Викладач Показати IP 15 Вересня 2020 23:42
Гм... Дві третини професорів звільнено? Ви цей показник зі стелі взяли?! І не соромно ото таке писати? Це ж математика початкової школи... Чи то може рахували по вибраним кафедрам?
Податкова не спить Показати IP 15 Вересня 2020 23:46
От чого ЛНТУ в нього всі бухгалтера ....юристи.... відділ кадрів свій...? Ну чого ж не перевірити і копнути бухгалтерію «чорну» ????? Перевірити всі доходи його сім‘ї?????? Опис майна зробити!!!! Чого за це нарешті ніхто не візьметься??????
123 Показати IP 15 Вересня 2020 23:52
Коли я вчився в цьому ВУЗі там так все зрозуміло було,.... математики сиділи на кафедрі математики.....хімікі на кафедрі хіміі ....фізикм на фізиці і т. д.....тепер чорттам розбере змішав все і всіх!!!! Савчук невихована людина.... нагадує маленького хлопчика противного який до дорогих іграшок добрався..... помішав і поламав багато..... та ще й в сусіда покрав і сховав серед своіх(це я про спеціальності які він в СнУ позичив) біда одним словом
Привіт Показати IP 16 Вересня 2020 09:47
Ганьба такому мірзенному ректору. Сама була звільнена за справедливість цим же дєятєлєм. Але я рада, що багатьом нарешті відкрилися очі. Шкода, що постраждали і були звільнені реально досвідчені і розумні мої колеги. Насправді Савчук і наука несумісні. Хай повертається в школу працювати трудовиком.
але до Привіт Показати IP 16 Вересня 2020 15:07
але якщо він добрий організатор????
Євробидло Показати IP 16 Вересня 2020 11:01
В повністю прогнившій системі - всі кандидати будуть однаковими. Запам*ятайте це. Назвіть хто в ЛНТУ не без гріха?
Клава Показати IP 16 Вересня 2020 12:31
при "попереднику" панував рабовласницький лад, нині - феодалізм.. хоч якийсь прогрес..
ДО КЛАВИ Показати IP 16 Вересня 2020 14:15
КЛАВА ТИ НАСТОЯЩА КЛАВА.ВИДНО САВЧУК ЛАВ ТОБІ І ТИ ТАК ПИШЕШ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus