USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«DRUMТИАТР» у Луцьку: кролики, трава та Че Гевара. ФОТО. ВІДЕО

17 Червня 2013 10:27
Концерт гурту «DRUMТИАТР», під час якого один із учасників гурту – письменник Юрій Іздрик – презентував свою нову поетичну збірку під назвою «Ю», відбувся 16 червня у Луцьку.

За словами учасників гурту, вони грають без репетицій, тобто кожен виступ – живий перфоманс, імпровізація. Під час імпрези у «Майдані» вони грали пісні, покладені на вірші як Юрія Іздрика, так і молодшого учасника – Григорія Семенчука.

Наразі колектив функціонує у складі: Іздрик (вокал, гітара), Семенчук (вокал, електроніка) та мультиінструменталіст Олексій Гиря (учасник гурту Asea Sool). Іздрик під час виконання деяких пісень грав на гітарі, Семенчук – віртуозно «грався» з мелодіями за ноутбуком.

Вони виконували пісню про складні стосунки чоловіка і жінки під назвою «Немає ножа», дуже серйозну пісню про кроликів та зайчиків («кроликам – свободу, зайчикам – траву!..»), пісню про прискорене серцебиття («тахікардія – то така любов сповільненої дії…»), давно відомі шанувальникам гурту пісні «Че Гевара» і «Лєна» та пісню, за словами музикантів, пророчу, адже вона називається «Сиділа Юля».

Зокрема гурт зіграв пісні, присвячені Луцьку: пісню про «Там-Там» (за словами Юрія Іздрика, ідея виконати цю композицію виникла спонтанно, тому що у Луцьку вони поселилися напроти гіпермаркету «Там-Там»; збірка «Ю», сторінка 86) та пісню про відому письменницю, уродженку Луцька Оксану Забужко («Осіння осанна Забужко Оксана…»).

Під час концерту відбулася презентація поетичної збірки Юрія Іздрика «Ю»: письменник під музичний супровід читав ті вірші, які забажали безпосередньо відвідувачі концерту:

є така річ – точка неповернення
а є ще кажуть горизонт подій
я раніше був майже впевнений
що людині не варто бути самій
що людина повинна мати пару
бодай пару друзів чи пару калош
бо та котра над чайником пара –
це просто хмара де ховається дощ
нехай несправжній хай потенційний
та попри все – небесна вода
навіть якщо вона кислотна відстійна
навіть якщо вона – чорна біда
так от із чайником я ще можу жити
однак терпіти людину поруч – вже ні
бо в своєму малому приватному світі
почуваюся як на громадянській війні
хоч ніби-то й нема з ким воювати –
все воно майже рідне і навіть трохи своє
але стрьомно бачити у власній хаті
інших вкотре згадуючи що інші таки є
ну й нехай собі будуть значить я не самотній
тут немає поділу на «чужий» і «свій»
але я вже звик сам стелити собі постіль
і зникати вві сні як за горизонтом подій
точку неповернення таки перейдено
хоч невідомо куди цей перехід веде
тож віднині лишаюся жити з дзеркалом
несуттєво – як довго
несуттєво – де


За словами автора, цю поезію він писав у стані надзвичайної закоханості – уже п’ятий рік у нього є муза, яка його захоплює його і надихає. І навіть у передмові до книги написано: «From Yu – to You, for You, about You».

Усі бажаючі могли придбати книгу під час концерту та отримати автограф від автора.

До слова, збірка «Ю» складається з віршів, які публікувалися у блозі «Мертвий щоденник» Іздрика з вересня 2012 по березень 2013 року.

Нагадаємо, гурт вже виступав у Луцьку навесні 2010 року.



Довідково:
DRUMТИАТР – це синтез електронної музики, живих інструментів і текстів. Тут і гострий соціальний реп, і електронний веселий indie, басовий dub і індустріальний dubstep у супроводі губної гармошки, гітари і того, що дорогою добрі люди подарували. За традиційними жанровими ознаками DRUMТИАТР балансує на межі Electronic Rap Experimental, проте музиканти називають свій стиль NOT-REP, наголошуючи на тому, що DRUMТИАТР – єдина в світі група, яка повністю відмовилася від репетицій, а тому кожен їхній виступ – завжди і гарантовано унікальний.
Проект DRUMТИАТР в січні 2010 році започаткували Юрій Іздрик та Григорій Семенчук – літераторо-музиканти цілком різних вікових та вагових категорій, які і складають незмінне ядро групи. «Ядро» радо залучає до спільних виступів усіх охочих – як професійних музикантів, так і початківців, а також поетів, художників, перформерів.


Підготувала Аліна Ольхович
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus