USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому «Майдані» вірші читати під психоделічну музику. ФОТО

22 Березня 2010 10:25
Виступ відомих українських письменника Юрка Іздрика та поета Грицька Семенчука у луцькому пивному клубі «Майдан» сприйняли неоднозначно: поряд зі схвальниим вигуками з натовпу чулося обурене «Геть звідси!».
Літератори  та музиканти привезли з собою у Луцьк нестандартну літературно-музичну програму під назвою «DRUMТИАТР» в рамках проекту BLACK&WIGHT.
Митці грали музику, яка нагадувала психоделічний транс. В перервах між сетами Семенчук та Іздрик цитували власні вірші та прозу.
Це вже п’ятий музично-літературний виступ в рамках проекту «BLACK&WIGHT».
Виступи ляжуть в основу 32-го номера часопису текстів і візій «Четвер» та мультимедійного диску – обіцяють митці
Публіка сприйняла запропоноване мистецтво неоднозначно: поряд зі схвальними оплесками звучали свист, вигуки «Фуууу!» та «Геть звідси!».
«Мені дуже сподобалося те, як ми зіграли у «Майдані». Ті люди, яким з певних причин не сподобалося те, що вони почули, повинні зрозуміти, що потрібно навчитися сприймати мистецтво по-новому. Ми люди тонкі і будь-яка образа сприймається важко. Тому ми стараємося їх не чути, ми робимо те, що нам подобається. Армія наших прихильників переважає тих, хто нас не любить» - сказав після виступу Грицько Семенчук (на фото).

«Провідним гаслом виступів є  прийнятна для нас версія слогану «Секс, драк і рок-н-рол», себто «Sense, drum, road-n-roll і слава Ісусу Христу». Ми з Юрком (Юрко Іздрик, на фото – «ВН») намагаємося розкрити суть цих понять. Пробували це робити раніше, проте, згодом вирішили розширити, урізноманітнити свої виступи. Так назрів музичний проект. Можливо через рік ми приїдемо з циркачами…» - сказав Семенчук.

Що ж до особливої манери подання свого мистецтва – у супроводі психоделічної музики, - то Грицько Семенчук зауважив, що їм просто «набридло подавати текст у звичному вигляді, а захотілося по-іншому».
«Ми граємо ту музику, яка нам подобається, яку ми можемо виконувати і яка нам прийнятна. Ми несемо проектом повний позитив до слухачів. Просто варто зрозуміти, що хороша енергія може бути ще й такою. Я думаю, що те як ми виглядали, що ми читали, відсутність у нас нещирості – це найкращий позитив, який може бути. Ми такі, які ми є» - сказав андеграундний письменник у Луцьку.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 22 Березня 2010 12:35
Не помилились бійці "Беркуту", які їх затримали на вокзалі. Точно наркомани...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus