USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Дружба і братство»: Нацбанки України та Польщі випустять монети до Дня Незалежності

10 Серпня 2023 23:42
Національний банк Польщі та Національний банк України спільно випустять колекційні монети з нагоди Дня Незалежності України.

Про це у четвер повідомив на своєму сайті Нацбанк Польщі, пише Європейська правда.

24 серпня обидва національні банки випустять срібні колекційні монети «Дружба і братство – найбільше багатство».

Монети, які розробив український художник Володимир Таран, будуть доступні і в Польщі, і в Україні.

«Спільний випуск срібних монет номіналом 10 злотих і 10 гривень відповідно є ще одним доказом плідної співпраці Національного банку Польщі та Національного банку України. Обидві монети утворюють комплект, а їх дизайн створює композиційне ціле, утворюючи форму серця», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Нацбанк випустив пам'ятну монету із ЗРК Patriot

Монети буде виготовлено зі срібла Ag 999, вага кожної становитиме 31,1 г. Загальний випуск наборів становитиме до 10 тисяч штук, половину з яких виготовлятимуть та продаватимуть у Польщі, половину – в Україні.

У Польщі монети можна буде придбати в касах регіональних відділень національного банку та в інтернет-магазині «Колекціонер». В Україні ж їх розповсюджуватимуть через офіційні банки-дистриб'ютори та через інтернет-магазин НБУ.

Цьогорічний випуск є другою спільною ініціативою НБУ та НБП. У 2012 році обидва банки випустили срібні колекційні монети з нагоди Чемпіонату Європи з футболу УЄФА 2010-12 років – так само, як і зараз – у вигляді набору.

Національний банк Польщі планує передати кошти від продажу набору срібних колекційних монет «Дружба і братство – найбільше багатство» Україні у вигляді безповоротної гуманітарної фінансової допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus