USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Дружина придбала люксове авто. Що в декларації екслісівника з Волині, якого звинувачують у розтраті 15 млн

2 Лютого 2024 15:19
Декларація колишнього волинського лісівника, а нині керівника південного офісу ДП «Ліси України» Олександра Грицая вражає. Він – власник Harley-Davidson, кількох ділянок і двох будинків. Його дружина Тетяна Грицай має у власності кілька вантажівок та люксову автівку, яку набула в перший рік повномасштабної війни.

Нагадаємо, що Олександр Грицай із 2016 року обіймав посаду директора ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс». Тетяна Грицай працює на посаді директора центру надання соціальних послуг Цуманської селищної ради, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Відповідно до декларації за минулий рік Тетяна Грицай заробила 132 тисячі гривень. Олександр Грицай отримав 240 тисяч гривень зарплати від миколаївського лісгоспу та понад 80 тисяч від ДП «Ліси України». Заробітних плат подружжя ніяк не вистачає на купівлю Infiniti за 800 тисяч гривень, однак дружина лісівника в листопаді 2022 року якимось чином набула право власності на такий автомобіль.

У 2021 році Олександр Грицай обзавівся мотоциклом Harley-Davidson вартістю 70 тисяч гривень. Оце так удача! Бо ж у мережі подібні транспортні засоби з такими ж характеристиками продають за понад 400 тисяч гривень.

В автопарку Грицаїв є ще три вантажних автомобілів, п’ять напівпричепів і один легковик Volkswagen Jetta. Схоже, з купівлею останнього знову пощастило. Подружжя придбало його за 91 тисячу гривень, попри те, що на спеціалізованому сайті подібні авто навіть після ДТП продають за понад 200 тисяч гривень. Ці транспортні засоби записані на дружину.

У декларації керівника держпідприємства вказано ще кілька земельних ділянок, зокрема дві ділянки та будинок на Камінь-Каширщині та дві ділянки й будинок у Цумані.

Також Олександр Грицай декларує 100 тисяч гривень готівкою та 500 тисяч гривень, позичених у Романа Лисюка. До слова, 1 лютого Олександр Грицай подав виправлену декларацію. Мовляв, гроші позичив не 1 грудня 2022 року, а 1 листопада.
Читати ще: Ексдиректор лісогосподарського підприємства на Волині розтратив 15 млн держкоштів

Цікаво, що в червні минулого року ЗМІ з посиланням на ДБР повідомляли про те, що ексдиректора лісогосподарського підприємства на Волині підозрювали в розтраті понад чотирьох мільйонів гривень. Згодом у серпні оприлюднили нові дані з ДБР. Там уже йдеться про підозру в розтраті 15 мільйонів гривень.

За версією слідства, упродовж 2019-2021 років підозрюваний, який на той час очолював агропідприємство «Камінь-Каширськагроліс», перерахував понад 15 мільйонів гривень приватним підприємцям за фіктивні послуги.

ЗМІ писали, що підозрюваний – Олександр Грицай, який на той час уже працював керівником південного офісу.

Кримінальне провадження відкрили 27 липня 2022 року. З ухвали суду відомо, що в серпні 2023 року підозру замінили на іншу. Слідчі ДБР клопотали про відсторонення від посади керівника південного офісу, але суд обійшовся особистим зобов’язанням для підозрюваного.

Журналісти спробували запитати безпосередньо в Олександра Грицая, звідки в його родини знайшлося 800 тисяч гривень на авто. Зателефонували до південного офісу, але там сказали, що Грицай – у відпустці.

Як повідомили в ДБР, 25 січня 2024 року до суду було надіслано обвинувальний акт за підозрою в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, у відмиванні коштів. Крім директора, під підозрою – колишній бухгалтер «Камінь-Каширськагроліс» і четверо підприємців.

Суд наклав арешт на майно всіх фігурантів справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ддд Показати IP 2 Лютого 2024 15:42
І знову ніхто нічого на побачать і не почують але іди воюй за цих вафлотів
Сергій Показати IP 2 Лютого 2024 16:15
Ну ви що ,самий чесник чоловік,стільки лісу продав!
ОДІН. Показати IP 2 Лютого 2024 17:57
А ЧОМУ ЗАЙМАЮТЬСЯ КОЛИШНІМИ?.ДІЮЧІ ЖИВУТЬ ЯВНО НЕ ЗА ДОХОДАМИ.....
яЛЮБЛЮколикрадуть Показати IP 2 Лютого 2024 18:37
"Harley-Davidson вартістю 70 тисяч гривень" :)) Сране мрео чи як зараз по модному "Серв.центр" як барижило так і барижить, нормальна оцінка вартості. Він з кубиків лего в десять разів буде дорожчий :)) Євгенович а? Як то сі стало так?!
Марія Іванівна Показати IP 3 Лютого 2024 19:23
Не потрібно бути суперслідчим, щоб навести лад із усім цим бл@людством. Або політична воля,або тиснути на правоохоронні органи.Це їхня робота.Ато звикли працювати на показник. Видимість роботи, що ніби вони не даремно проїдають гроші платників податків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus