USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Екслісівник із Волині, якого звинувачують у розтраті 15 млн, каже, що позичив 500 тис. на Infiniti QX70

8 Лютого 2024 19:36
Дружина колишнього волинського лісівника, теперішнього керівника південного офісу ДП «Ліси України» Олександра Грицая в перший рік повномасштабної війни стала власницею дорогого автомобіля Infiniti вартістю 800 тисяч гривень. Відповідно до декларації ні лісівник, ні його дружина Тетяна Грицай, яка працює в центрі надання соцпослуг, не зароблять стільки навіть за рік. Тож звідки в них гроші на таку автівку?

У власності подружжя – чотири земельні ділянки, два будинки, три вантажівки, п’ять напівпричепів, два легкових авто та один Harley-Davidson, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Транспортні засоби переважно було придбано в період із 2016 до 2022 року.

Нагадаємо, у 2016-му Олександр Грицай був призначений на посаду директора ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс». Пізніше перевівся до Миколаївського лісництва.

У червні ДБР повідомило, що ексдиректора лісогосподарського підприємства на Волині Олександра Грицая запідозрили в розтраті понад чотирьох мільйонів гривень. Згодом у серпні оприлюднили нові дані з ДБР – про підозру в розтраті 15 мільйонів гривень.

За версією слідства, упродовж 2019-2021 років підозрюваний, який на той час очолював агропідприємство «Камінь-Каширськагроліс», перерахував понад 15 мільйонів гривень приватним підприємцям за фіктивні послуги.

Кримінальне провадження відкрили 27 липня 2022 року. 25 січня 2024 року до суду було надіслано обвинувальний акт за підозрою в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, у відмиванні коштів. Крім директора, під підозрою – колишній бухгалтер «Камінь-Каширськагроліс» і четверо підприємців. Суд наклав арешт на майно всіх фігурантів справи.
Зазначимо, що всі транспортні засоби, вказані в декларації Олександра Грицая, окрім Harley-Davidson, зареєстровані на дружину Тетяну Грицай. Вона працює на посаді директора Центру надання соціальних послуг Цуманської селищної ради.

Тож яким чином подружжя, яке за 2022 рік разом заробило 452 тисячі гривень, зуміло придбати автомобіль за 800 тисяч?

«У щорічній декларації директора Південного лісового офісу ДП «Ліси України» Грицая Олександра Анатолійовича за 2022 рік, поданій 05.01.24, була зроблена помилка в даті отримання позики від Романа Лисюка (невірно вказаний місяць позики). Позика була отримана 01.11.22 і саме вона була використана для купівлі автомобіля Infiniti QX70 2014 року випуску», – вказано у відповіді Південного лісового офісу ДП «Ліси України».

До слова, виправлена декларація з’явилася на сайті 1 лютого, через кілька годин після дзвінка журналістів до Південного лісового офісу. Уже задекларовано, що Олександр Грицай позичив у Романа Лисюка 500 тисяч гривень не 1 грудня, а 1 листопада, тобто за 10 днів до набуття дружиною права власності на люксове авто.

Невже родина Олександра Грицая, яка мала три вантажівки, один легковик і мотоцикл, настільки потребувала такий дорогий автомобіль, що вимушена була взяти позику в пів мільйона гривень у воєнний час?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Иии Показати IP 9 Лютого 2024 01:18
Всуньте йому паяльник в ж і все розкаже
анонім Показати IP 9 Лютого 2024 09:12
того що 10 дерев зрізав - зловили бо він не лісник, того лісника що щоденнно краде на міліони ніколи не зловлять бо він частина ситеми української влади . Слава Україні.
Анонім Показати IP 9 Лютого 2024 10:12
А щотижневі конверти від підлегли теж не брав?
Андрій Показати IP 10 Лютого 2024 16:34
Ми займемось всіма хто був звязаний з лісом,буде весело їм.На даний час другі задачі.
Анонім до Андрій Показати IP 10 Лютого 2024 17:52
поки хтось займеться лісовими крадіями,то вже лісу не буде, а корупціонери отримають підвищення,підуть далі, хтось і в Києві прилаштується, стануть недосяжними - вже не раз так було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus