USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дружини волинських мобілізованих погрожують перекрити міжнародну трасу

19 Травня 2014 15:52
Під стіни Ковельського Будинку Рад сьогодні, 19 травня, прийшли стривожені матері та дружини мобілізованих військовослужбовців з міста та населених пунктів району з вимогами негайно повернути їхніх чоловіків та синів із буремного Сходу додому, де вони вже більше місяця захищають рідну землю він терористів, - повідомляє «ПроКовель».

Жінки зі сльозами на очах просили у представників міської та районної влади втрутитися в ситуацію. Зверталися й до військового комісара Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату Василя Суща. Але він також нічим зарадити не зміг. Лише повідомив, що наразі триває підготовка, навчання нових військових груп, які замінять тих вояків, котрі несуть службу на теренах Донецької, Луганської областей.

«Мого чоловіка в перших числах квітня забрали на тренувальні військові збори, сказали, що розпочалася часткова мобілізація, а потім відправили в Донецьку область. В дома залишилося троє дітей – дошкільнят. Хто їх має годувати?», - із надривом у голосі біля Будинку Рад говорила жителька села Скулин Ольга Осійчук.

«Більше місяця тому мого сина теж було мобілізовано. Тепер я дізнаюся, що там – на Сході, де вже місяць йдуть страшні бої, і в яких він теж бере участь, не вистачає ні бронежилетів, ні спальних мішків, ні їжі, ні ліків. Хлопцям видали один захисний жилет на кількох чоловіків і вони по черзі його надягають, а небайдужі мешканці навколишніх сіл постачають продукти харчування. Хлопців відправили просто на смерть», - фактично викрикувала під час зустрічі з головою районної ради Ігорем Верчуком стривожена мати одного з бійців.

Люди також нарікали на те, що визволяти Донбас від сепаратистів та терористів призивали й тих, хто є єдиним годувальником у багатодітній родині, а тим часом діти можновладців вільно собі роз’їжджають дорогами на дорогих авто. Як стало відомо, лише з Ковельського району відбуло на військову службу близько півтисячі чоловіків, з них, для прикладу, близько сотні – з селища Люблинець, на половину менше – з Голоб.

Розгнівані жінки навіть погрожували перекрити міжнародну трасу Київ-Варшава, якщо їхніх вимог, котрі вони виклали в своєму зверненні, ніхто не почує.

Це ж саме звернення поклали на стіл і міському голові Олегу Кіндеру. Він екстрено зібрав у себе нараду, куди запросили керівників міськрайвідділу УМВС, відділу управління Служби Безпеки України у Волинській області, військового комісара Ковельського військкомату, згодом до розмови ще приєдналися голова Ковельської райдержадміністрації Юрій Поліщук та голова райради Ігор Верчук. Говорили, радилися близько години.

Зокрема, Ігор Верчук запропонував надати транспорт ініціативній групі мітингувальників, щоб вони в стінах Верховної Ради України зустрілися з народним депутатом Степаном Івахівим і передали нього свої прохання, а він «голос народу» вже озвучив би на завтрашньому засіданні Ради. Пропозиція була слушною, тому відразу ж зателефонували Степану Івахіву, який сьогодні перебуває на території свого округу, і запропонували йому самому приїхати до стривожених жінок Ковельщини. Після 17 години його чекатимуть в сесійній залі Будинку Рад. Він пообіцяв бути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
українка Показати IP 19 Травня 2014 15:58
А ви запропонуйте цим можновладцям, керовникам нашої України,хай вони своїх синків туди відправлять, а наших вже відпустять додому.Хай вони їх замінять.В Афганістан також майже всіх полішуків відправили і побили, а зараз робиться це ж саме
понятно до українка Показати IP 19 Травня 2014 20:32
растофф.мартинюк комуніст тут тоже працює
Дід Панас Показати IP 19 Травня 2014 15:58
Якщо хлопаки не дурні - самі до дому поїдуть, на них чекають дружини та діти.
Тиць-здиць до Дід Панас Показати IP 19 Травня 2014 17:18
тобто як поїдуть додому? а що вже тепер хочуть йдуть(їдуть) в армію (на війну) , а хочуть, то йдуть (їдуть) додому? А от приміром в Рассєї-матушці, за яку ти так ратуєш разом з "мирними жителями" сходу, тебе, Пилим, в момент відправли б туди, де Макар телят не ганяв, і не зглянулись би на те, що ти дід.
Дід Панас до Тиць-здиць Показати IP 19 Травня 2014 17:26
ти строчиш тут, а хлопаки там сидять. мо добровольцем підеш?
Тиць-здиць до Дід Панас Показати IP 19 Травня 2014 17:44
А ти, що з окопів строчиш, під перехресним вогнем сидячи? мо ти вже нарешті підеш добровольцем чи куди подалі? Мова ж не про те, що добре, що хлопців відправляють туди, а про те, що в нас в країні ще не повна анархія і " а не хочуть військовозобов"язані і мобілізовані бути там де отримали наказ, то хай їдуть додому", звучить дебільно, а в іншій інтерпритації, що тільки дурні служать, а хитрови...ані вдома сидять, взагалі злочинно.
Дід Панас до Тиць-здиць Показати IP 19 Травня 2014 20:45
я пенсіонер, це один, два, я за хунту не воював би навіть якщо був би молодшим, це два.
Дід Панас до Тиць-здиць Показати IP 19 Травня 2014 20:52
хлопакам немає змісту воювати за інтереси кримінального угрупування яке сьогодні при владі
Я до Дід Панас Показати IP 20 Травня 2014 10:37
Яка на йух хунта? не хунта, а влада, яка вже є ,то інше питання, але законна, бо її вибрали депутати, ваші ж, так звані, народні обранці, бо ви ж за них і голосували в свій час. Зараз взагалі то стоїть питання цілісності країни, а не інтереси кримінальних угрупувань. А ти сидиш на пенсії, то й сиди мовчки. Літературу художню читай, може по людськи розмовляти навчишся і дурнуватому слову "хлопаки", яке ти преш всюди, альтернативу знайдеш.
до Я відповдь до Я Показати IP 20 Травня 2014 16:27
для загального розвитку почитай, що таке хунта http://ru.wikipedia.org/wiki/%D5%F3%ED%F2%E0
Дід Панас до Я Показати IP 21 Травня 2014 04:51
Не вказуй що мені робити, і я не скажу куди тобі сходити, добре? Цілістність? Ніколи Україна не була однорідною, на сході завжди тяжіли до Росії, а при Україні, гетьманскій (єдиний момент історії України коли нікому не заглядали в очі) там взагалі було дике поле. Тобі не завадило б перестати протирати штанці і почати працювати на благо держави, я в твої роки це вже робив, а не повчати старших. Де твоя культура? Хто тебе виховував?
Я до Дід Панас Показати IP 22 Травня 2014 10:17
А ти значить будеш вказувати, що робити? то я скажу куди тобі йти - ПНХ! Старий п..рдун, сиди й мовчи, бо це такі як ти довбані пенсіонери, які, як правило, за совка не перетруджувались, стабільно отримували зарплати, квартири, путівки, тепер пельки деруть в основному через те, що халява накрилась і голосують на виборах завжди за х..р зна за кого, і завжди знають, як правильно і всіх повчають що робити. А за совка так само гавкали що все погано і не правильно, тільки тоді тихенько, бо роти тоді швидко затикали. Що ти с.ка зараз власне хочеш сказати? Закликаєш до чого, щоб бійці плюнувши на накази, всамоволку розійшлись куди кому заманеться? Та тебе треба вичислити і на х..р розстріляти, за таку агітацію.
Дід Панас до Я Показати IP 21 Травня 2014 04:54
ХЛОПАКА (-и) ч.; зах. Те саме, що «хлоп». Прибацаний хлопака спокійнісінько дудлить з ним пиво і слухає його ідіотські балачки (Книжник, 2001, № 18, 6). ХЛОП 1, а, чол діал. Чоловік, мужчина, хлопець. Хлоп — як дуб (Номис, 1864, № 8617); Жінки слухали і мало не хрестилися, діти посідали поміж ними, а хлопи ще довго балакали за гріхи і поплелися вкінці до корчми (Василь Стефаник, І, 1949, 151); Івась пустився йти, але Сафат, великий, кремезний хлоп, стримав його (Лесь Мартович, Тв., 1954, 133)."
Анонім до Дід Панас Показати IP 19 Травня 2014 22:09
Поддерживаю. Конституция Украины. Статья 60. Никто не обязан выполнять явно преступные распоряжения или приказы.
Я до Анонім Показати IP 20 Травня 2014 10:46
А в чому "явное преступление"? "Преступление" - це якраз дії, цілеспрямовані на розкол країни, на загрозу її територіальної цілісності і суверенітету. Нормальна влада повинна була б соплі не жувати, а жорстко придушити подібне народоволевиявлення ще в зародку. В Росії навіть за розмови на подібну тематику, якщо б не розстріляли, то посадили б надовго. Ну давайте кожне село підніме прапор країни яка йому подобається, проведе референдум і заявить про свою автономію, незалежність, чи вступ до складу країни, якої хоче. А що, чим не воля народу? Було б смішно, якби не було так сумно і гидко.
вася Показати IP 19 Травня 2014 15:58
вроді люди і праві але хто має захищати Вітчизну?
Дончанин до вася Показати IP 19 Травня 2014 21:33
А от кого ее защищать? От минимум половины ее населения? Между прочим, не только от православных славян, но и добровольцев из иных стран. Например, в Славянске со вчерашнего дня сражаются ливанцы, приезд которых обеспечили израильтяне за свой счет. Для объяснения нынешней ситуации я не буду приводить слова песни "Идет война народная...", а приведу слова известного израильского политика: "Мы отлично помним как тех, кто палил нас в Освенцимах, так и тех, кто нас освободил"
Анонім Показати IP 19 Травня 2014 16:07
Від кого захищати? С терористами повінни розібратись спец.обучені люди, а с мирними нема чого воювати! Турчинов та іже з ними повернить наших дітей!!!!!!!!!!! Невже ще не відмили 7 млрд.?
Боголюбы Показати IP 19 Травня 2014 16:10
Я откупился стоило мне это 400у.е.
анонім до Боголюбы Показати IP 19 Травня 2014 17:17
В прокуратурі 90 процентів ніхто не служив, нехай їдуть на схід несуть службу на декілька місяців, якщо відмовляються, то їх потрібно звільняти.
мир Показати IP 19 Травня 2014 17:52
на сході повинні бути професіонали. але те , що вийшли жінки - це не спроста! хтось їх підбурює! і комусь така картинка вигідна! думаю довго гадати не потрібно!!!!
Анонім до мир Показати IP 19 Травня 2014 18:30
Однозначно тітоньками управляють.СБУ ваша робота.Просічіть.
Активістка до Анонім Показати IP 20 Травня 2014 09:42
Я одна із тих жінок, що протестували! І хочу сказати, що ніхто нас не підбурює!!!! А протест - це переживання за наших рідних і близьких, яких відправили для захисту і боротьби без основного оснащення! І чому немає другої мобілізації, чому "наші хлопці" повинні відстоювати за всіх!!!! Нехай тепер мобілізують тих, хто по 300-400 доларів заплатив, ми ж хочемо іншу країну, проводимо люстрацію!!! Нехай переможе правда!!!!
Джулія до мир Показати IP 19 Травня 2014 18:33
У нас емоції на першому місці :-)
сестра до активістки до Джулія Показати IP 20 Травня 2014 21:42
а як ви збирались, теж я теж одна із тих, хто і переживаєза рідного братика, оббігала зі своїми писульками усі кабінети, якось давайте піднімати народ, чим більше ми робимо, тим скоріше побачимог близьких. Повага до усіх учасників мітингу.
CIK до мир Показати IP 19 Травня 2014 23:08
коментар було видалено
Кабан Показати IP 19 Травня 2014 19:01
Прапорами махати - всі патріоти, а як повоювати прийшлось, так немає кому. Ось таке наше українське нутро!!!
miki Показати IP 19 Травня 2014 21:01
Как можно забирать отца троих детей больше чем на месяц???А если что случится??кто несет ответственность перед детьми ???нигде в мире такого нет.....читаю и понимаю ,что с такими руководителями только всю жизнь быть в рабстве......
qqqq Показати IP 19 Травня 2014 22:03
Зрозумійте - якщо не зупинити їх на сході, то будемо зупиняти їх під своїми вікнами на заході. Або стріляють там або тут. Такий от вибір. Окрема тема мат. забезпечення вояків - за це треба наказувати, що не бронежилетів, ні касок, ні їжі.
п до qqqq Показати IP 19 Травня 2014 22:14
Раскрутить силовой сценарий для прикрытия провальной экономической политики. Образ внешнего и внутреннего врага должен хотя бы на время прикрыть надвигающийся экономический коллапс. Война и кровь, это лучшее прикрытие. Спровадить из центральной Украины деклассированный элемент на войну с "сепаратистами" и таким образом ликвидировать "бессмысленный и беспощадный евромайдан" в центре Киева.
CIK до qqqq Показати IP 19 Травня 2014 23:10
кому ви треба, зупиняти кого? та ви цієї зими якщо не повмираєте з новими цінами на газ та без пільг, то весною зі сходом разом будете зносити хунту
Лучанка Показати IP 19 Травня 2014 23:10
Щиро вдячна жителям Херсонської обл.,зокрема села Макарівка,за добре та милосердне ставлення до курсантів,які перебували там.Ваша підтримка та чуйне ставлення полегшували їхнє перебування.Хай сторицею повернеться вам ваша благочинність.І знаю,що не важливо де ти живеш на сході чи заході,якщо цінуєш людські цінності то імя тобі -ЛЮДИНА!Дякую!
Анонім до Лучанка Показати IP 20 Травня 2014 16:30
такі ж люди з великої букви живуть і в Донецьку і в Словянську і на Луганщині!!!!!
Волинь моя Показати IP 20 Травня 2014 22:20
Є такий суто "кацапстанський" метод обманювати людей з метою власної наживи - підмінювати поняття "патріотизм" з поняттям наявності на даний момент не самої кращої влади. А реалізовуються цей метод саме такими закликами - "мол чого там воювати, якщо влада все одно погана". Вказане не стосується жінок. Тому що це жінки. Але дивує те, що в нашому рідному краю партизанської слави з’явились такі "коментатори", як тут агітують за дезертирство, державну зраду, і якщо так далі піде то почнуть агітувати і за окупацію і пособництво окупантам. "Товариші сепаратисти", тут не Донбабве чи Луганда. З усіма передбаченими діючим законодавством і народними традиціями, наслідками. Слава Україні!
До волинь моя Показати IP 21 Травня 2014 00:25
А як блокували під час майдану військові частини, спалювали їх, били солдат, тоді не думали хто має захищати країну, суки.
Волинь моя Показати IP 21 Травня 2014 00:52
Коли блокувалися військові частини, люди знали хто насправді є сукою, і не думали що "сусіди" "суками" виявляться. А ще більше не думали що "суки" виявляться в себе в країні. Думаю що і без на натяків зрозуміло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus