USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«ДТЕК» купуватиме менше волинського вугілля

13 Квітня 2016 23:37
З 11 квітня без попереднього офіційного повідомлення компанія ДТЕК (ТЕС ПАТ «ДТЕК Західенерго») суттєво зменшила приймання вагонів з вугіллям, яке видобули на державних шахтах регіону. Замість 3000 тонн обсяг приймання становить близько 800 - 900 тонн на добу.

Про це йдеться на сайті відомства.

Відвантаження вугільної продукції підприємств ДП «Волиньвугілля» та ДП «Львіввугілля» на ТЕС ПАТ «ДТЕК Західенерго»відбувається згідно з домовленостями між компанією «ДТЕК» та добувними підприємствами, переважно Львівсько-Волинського басейну.

Йдеться про постачання вугільної продукції марки «Г» на станції генерації ПАТ «ДТЕК Західенерго» , зафіксоване Протокольним рішенням ще у жовтні 2015 року.

Очікувані обсяги відвантаження вугілля державних шахт становлять близько 80 тисяч тонн на місяць. Такий обсяг вугілля становить лише близько 20% від загального обсягу спрацювання ТЕС «Західенерго».

Зауважимо, що ТЕС «Західенерго» проектували для споживання вугілля насамперед із цього регіону. Близькість розташування держпідприємств до ТЕС «Західенерго» дозволяє також оптимізувати транспортні витрати підприємств Львівсько-Волинського басейну. Адже доставка вугілля на більш віддалені ТЕС спричиняє додаткові витрати у розмірі близько 200 гривень на кожну тонну продукції.

Наразі зменшення обсягів відвантаження має наслідком швидке накопичення вугілля на складах підприємств та може призвести до відсутності коштів на виплату зарплати. Ситуація може також спричинити зменшення подальшого видобутку вугілля на шахтах держпідприємств. Це матиме додаткові негативні фінансові наслідки та може збільшити збитки цих підприємств у майбутньому.

Загалом на підприємствах Львівсько-Волинського басейну працюють близько 11 тисяч гірників.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на добудову нововолинської шахти №10 потрібно 1,5 мільярда гривень. Їх мають залучати або з держбюджету, або від інвесторів. Утім це стане можливо лише в тому випадку, якщо шахта буде рентабельною, а вугілля з неї – конкурентноздатним на вільному ринку. Бо ж видобуток вугілля та вкладання у відновлення роботи шахт - мільярдні, а зрештою може статися так, що корисні копалини не користуватимуться попитом. Водночас, якщо не запустити копальню в роботу, це стане останнім ударом по вугільній промисловості Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Квітня 2016 05:27
80 тис тонн на 11 тис працівників~7,3 тонни /люд в місяць. Коротше- ваше вугілля нерентабельне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus