USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Із Ковеля на фронт доправили допомоги на 7 мільйонів

3 Травня 2024 14:36
До бійців волинської сотки навідалася делегація із Ковеля. Захисникам привезли чергову допомогу від громади.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

«Сьогодні повернувся з поїздки на схід. Разом із моїм заступником Віктором Жигаревичем ми зустрілися із бійцями 100-ї окремої механізованої бригади і передали їм технічні засоби для підсилення боєздатності. Обладнання та техніка закуплені за кошти бюджету громади та колективу Ковельської міської ради», – повідомив міський голова Ігор Чайка.

Загалом бійцям доправили допомоги на понад 7 мільйонів гривень. Зокрема, передали закуплені за бюджетні кошти: 5 квадрокоптерів Mavic DJI 3 Fly More Combo; 2 Mavic DJI 3Т Enterprise (з тепловізорами); 50 FPV-дронів; 20 гексакоптерів FPV; 100 акумуляторних батарей до квадрокоптерів.

Також передали для інженерної служби 100-ї бригади новий універсальний гусеничний навантажувач Bobcat T 590, який закупили через тендер за 3 млн 179 тис. грн.

«Військові замовляли таку техніку, ще коли були на попередньому місці дислокації. Зараз, коли бригада виконує надскладні бойові завдання уже на Авдіївському напрямку, побудова захисної лінії оборони не менш актуальна. Тому поява нової техніки в арсеналі інженерних служб бригади особливо порадувала командира батальйону матеріального забезпечення 100-ої ОМБр Ігоря Веремчука та головного сержанта цього батальйону Сергія Ковальчука. Передав їм усю необхідну документацію та сам навантажувач на гусеничному ходу», – звітує мер.
Ударний гексакоптер «Баба Яга» використовуватимуть бійці ковельського батальйону волинської «сталевої сотки». Кошти на «Бабу Ягу», а це 648 тисяч гривень, зібрали працівники Ковельської міської ради.

Передали військовим і передачу від ковельської підприємиці та волонтерки Тамари Романюк.

Також від Ковельської громади завезли допомогу і для 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура»: 2 квадрокоптери Mavic – DJI 3 та Mavic 3Т (з тепловізором), 5 FPV-дронів.

«Наша підтримка бійцям вкрай необхідна. Про це нам говорили військові під час кожної зустрічі. Ігор Веремчук та Сергій Ковальчук від імені військовослужбовців 100-ї бригади подякували ковельчанам: усім, хто працює і сплачує податки, усім, хто усвідомлює важливість допомоги Збройним силам України. Дякуємо вам, наші Захисники! Не зупиняємось. Працюємо далі для нашої спільної Перемоги над російськими окупантами», – резюмує Ігор Чайка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus