USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ДТЕК змінив графіки відключення світла. Від чого буде залежати їхня тривалість

22 Вересня 2023 14:19
Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук нагадав, що цьогоріч під час масованих ракетних атак з січня-лютого графіки були вже більш-менш прогнозовані. Не було можливості включати світло за графіком лише тоді, коли ступінь руйнації енергетики була велика.

Про це пише УНІАН.

«Цього року ми подивилися на наші графіки, дещо змінили і знаємо, як працювати. Тому, якщо буде розподілятися електроенергія, тобто ліміти по областях «Укренерго» так, як передбачено нормативами, то всі розуміють, як ці відключення робити за графіком», – сказав він в ефірі телемарафону.

При цьому Сахарук підкреслив, що якщо будуть такі великі руйнації об’єктів генерації та розподілення електрики, то «тоді з графіками буде дуже важко».

«Ніхто не знає коли вони (обстріли, – ред.) будуть, куди вони влучать і які будуть пошкодження. Тут ми говоримо про сценарії. Сценарій, коли після влучення швидко відремонтувалися, повернули світло. Сценарій, коли влучили і досить сильно, тоді є необхідність робити віялові відключення для того, щоб балансувати попитом», – розповів керівник компанії.

Відключення і графіки

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук вважає, що новий опалювальний сезон не буде легким, проте українські енергетики краще готові до майбутніх викликів через потенційне повторення російського ракетного терору.

Наразі не плануються відключення світла та блекаути, але залишається один великий виклик – повторні атаки росіян на українську енергосистему, до яких, за даними розвідки, ворог знову готується. Проте зараз енергетики мають більше знань щодо відновлення об’єктів після пошкоджень, також в Україні якісніша система ППО.

Операторами систем розподілу підготовлені графіки відключень, якщо раптом атаки росіян та пошкодження будуть такими, що доведеться впроваджувати ці графіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рідна мова Показати IP 22 Вересня 2023 14:28
" включати світло " - неможливо. Вмикають чи вимикають електроенергію. Поважайте рідну мову.
ВІРУС Показати IP 22 Вересня 2023 16:13
ДТЕК РЕНАТА АХМЕТОВА....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus