USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні можуть припинити вимикати світло: у Держенергонагляді назвали умову

15 Лютого 2023 19:34
В Україні не вимикатимуть електроенергію в разі відсутності нових ракетних та дронових атак російських окупаційних військ.

Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян під час телемарафону, передає ТСН.

«Якщо не буде масованих атак, то графіки вимкнень застосовувати точно не будуть. Точно немає у цьому потреби, генерації достатньо зараз», – пояснив Слободян.

За його словами, наразі ситуація в енергосистемі суттєво покращилася завдяки збільшенню обсягів виробітку на теплоелектростанціях, виведенню в роботу всіх енергоблоків АЕС. Також він анонсував, що вже від березня споживання електроенергії піде на спад, тож дефіциту буде ще менше.

Нагадаємо, станом на ранок 15 лютого в енергосистемі України відсутній дефіцит потужностей. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання, тому ліміти споживання до областей на сьогодні не доводили.

Окрім того, від 14 лютого в Україні почали діяти нові правила інформування про графіки відключення світла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus