USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині представили голову РДА

17 Березня 2015 21:50
Посада голови райдержадміністрації перестала бути вакантною у ще одному районі Волині. Сьогодні, 17 березня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик офіційно представив громаді Камінь-Каширського краю новопризначеного голову райдержадміністрації Валерія Дунайчука. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Представлення керівника виконавчої гілки влади краю – непересічна подія, зважаючи на те, скільки часу районній владі довелося працювати без голови. Відтак, зібралися представники виконавчої влади Камінь-Каширщини, місцевого самоврядування, депутати різних рівнів, громадськість та духовенство.

Зачитавши розпорядження Президента України Петра Порошенка про призначення головою Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерія Дунайчука, Володимир Гунчик звернувся до громади з проханням підтримати Валерія Савовича. Оскільки лише за умови консолідації зусиль влади та громади, район матиме реальну можливість на подальший успішний розвиток.

«Розумію, як непросто сьогодні працювати під акомпанемент гармат на сході. Але навіть за таких непростих умов слід пам’ятати: влада працює на громаду й не люди повинні йти до влади, а влада до людей», – наголосив Володимир Петрович.

На подвійній відповідальності керівництва, а особливо під час війни, акцентував голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус. З його слів, левова частка роботи щодо соціально-економічного розвитку краю, щодо проведення мобілізації, забезпечення цивільного захисту та інформаційної безпеки лежить на плечах керівництва виконавчої гілки влади району.

Не забули й попередника – Сергія Дмитрука, який став до керма району фактично одразу після Революції гідності. Володимир Гунчик подякував панові Дмитруку за роботу й висловив упевненість, що фахівець із відповідним досвідом неодмінно і в подальшому працюватиме на користь громади.

Потому голова облдержадміністрації поінформував присутніх про стан справ в області та окреслив напрямки подальшої роботи влади Камінь-Каширського краю. Спершу акцентував на тих темах та питаннях, які обговорювали під час зустрічі голів облдержадміністрації із Президентом України Петром Порошенком.

«Із 18 березня розпочнеться демобілізація. Додому повернеться 35 – 40 тисяч чоловіків. І вони потребуватимуть особливої уваги держави, аби не було афганського синдрому. Люди рік провели на війні, у небезпеці! Це - вже зовсім інші люди! Тому важливо не лише зустріти їх із квітами та оркестром, а й допомогти адаптуватися до мирного життя. А відтак Президент чітко зобов’язав відпрацювати комплексну програму реабілітації військових. Учора ми обговорювали це питання й віднайшли ресурс для впровадження відповідних заходів», - повідомив Володимир Гунчик.

Окрема тема – зведення фортифікаційних споруд. Попри те, що відповідні об’єкти оборони будуватимуть на сході країни, до процесу активно долучаться і волиняни. Зі слів голови облдержадміністрації, на східному рубежі вибудують три лінії оборони.

Не оминули й питання інформаційної безпеки. Мовляв, ворог воює не лише гарматами, а й забиваючи голови українців відповідною інформацією. Відтак, серйозною проблемою є відсутність поширення українських каналів на території північних регіонів Волині, де відчувають засилля білоруського мовника, який на свій лад інформує глядача про події в Україні. Тому особливі надії покладають на впровадження цифрового мовлення.

У контексті інформаційної безпеки голова облдержадміністрації наголосив на ролі священнослужителів: «Просив би всечесних отців сконсолідувати громаду. Не має значення, до якої церкви ходить людина, все одно вона йде до Бога. Й у нього слід просити миру та спокою».

Валерій Дунайчук окреслив пріоритетні напрямки своєї роботи та запевнив присутніх, що завжди відкритий для спілкування. «Усвідомлюю всю повноту відповідальності, покладену на мене. Переконаний, що потребуємо конструктивнрї співпраці. Район на 50% – ліси та болота, а за цим – природні багатства. Відтак, роботи вистачить усім. Як мінімум, для початку виведемо з тіні пилорами й працюватимо над збільшенням кількості робочих місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1234 Показати IP 18 Березня 2015 11:33
Гунчику респект! Молодець У жителів нашого району залишились дуже приємні враження! Дотримайтесь своїх обіцянок!!!!! Новому голові - успіхів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus