USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Душила курей: волинянин, який зарізав сусідську собаку, ледве не потрапив за ґрати

4 Грудня 2023 23:08
Два роки умовного покарання отримав волинянин за вбивство сусідської собаки. Чоловік на суді стверджував, що тварина душила його курей, про що він неодноразово повідомляв сусідів.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

19 червня уродженець села Нові Кошари Ковельського району Володимир П. витягнув із підсобного приміщення сусідки трирічну безпородну собаку та за допомогою мотузки зробив зашморг на шиї.

Після цього волинянин відтягнув собаку за 500 метрів від подвір’я до чагарників та встромив тварині ніж у шию, від чого тварина вмерла.

Володимир П. підтвердив обставини вчинення злочину під час розгляду справи. Він зауважив, що вбита собака душила його курей, з приводу чого він звертався до чоловіка потерпілої. Волинянин розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати.

Читати ще: Собака вбила птицю: на Волині працівник психіатричної лікарні застрелив стаффа

Натомість потерпіла розповіла суду, що того дня її не було вдома. Коли ж вона повернулася, то побачили, що собаки немає, а хлів відкритий. Вони пішли за чагарники, де і знайшли пса. Жінка додала, що через смерть тварини в її одинадцятирічної доньки сталася істерика. Після цього викликали дільничного.

Зі слів потерпілої, вбита собака до них приблукала, мешкала разом із ними близько трьох років. Тварина була безпородна, вдень вони зачиняли її, а випускали лише ввечері. Донька до цього часу плаче за псом.

Суд визнав Володимира П. винним у вчиненні злочину за ст.299 ч.3 КК України (жорстоке поводження з тваринами) та призначив покарання у виді п’яти років позбавлення волі, яке замінив на два роки іспитового строку. Також на користь потерпілої суд стягнув 241 гривню матеріальної шкоди та три тисячі гривень моральної шкоди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
цікавий Показати IP 5 Грудня 2023 08:17
Собака бігала по сусідах, як написано, вночі? Чому вона не була на прив'язі, або в загорожі? Чому не покарали власницю?
Жора Показати IP 5 Грудня 2023 08:27
А за мертвих курей дядьку кошти хто буде вертати? може в нього,чи його сім'ї теж істерика була від подушених кукуріку..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus