USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Два хлопчики: у волинському перинатальному центрі народились перші дітки

13 Вересня 2019 12:00
Волинський обласний перинатальний центр 12 вересня почав приймати перших пацієнтів. За добу тут народилось двоє діток – хлопчики вагою 3,9 і 3,5 кг.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила очільниця медзакладу Ірина Горавська.

«З 12 вересня центр розпочав повноцінну роботу і приймає пацієнтів. За цей час в нас народили дві породіллі. Два хлопчики вагою 3925 і 3500 грамів. Мами і дітки в задовільному стані», – повідомила Ірина Горавська.

Нагадаємо, Волинський обласний перинатальний центр – унікальний для України заклад, який приймає породіль не тільки зі всієї Волині та України, але й, як сподівається його керівництво, прийматиме і з-за кордону.

Концепція закладу передбачає поєднання сучасних технологій та передових медичних практик з комфортом та турботою до мам, дітей та членів їхніх сімей.

Читайте також: «Будинок щастя»: чому волинський перинатальний центр – унікальний для України

Заклад розрахований на 3 тисячі пологів в рік, 200 відвідувань поліклінічного відділення в зміну. В стаціонарі знаходяться відділення екстрагенітальної патології, патології вагітності, анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. А ще 11 сучасних індивідуальних пологових залів з двома акушерськими операційними. Облаштовані і післяпологове та надсучасне гінекологічне відділення.

Капсулу цього закладу в 2001 році заклав покійний ексголова Волинської ОДА Борис Клімчук, тодішній президент Леонід Кучма та забудовник Віктор Чорнуха. І ось, 18 років потому, завдяки зусиллям ідейного натхненника проєкту Бориса Клімчука, голови Волиньради Ігоря Палиці, депутатів, забудовників та меценатів, заклад відкрив свої двері для пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вона Показати IP 13 Вересня 2019 13:26
тільки тепер перші в Рівному перинатальний центр вже встиг скандалами обрости

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus