USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Два немедові місяці: чи розлучаються лучани через карантин?

12 Травня 2020 21:11
Карантин в Україні триває майже два місяці. І для сімей, які дотримуються правил ізоляції та залишаються вдома, він став своєрідним випробуванням на міцність стосунків.

Як пережити карантин та залишитися разом, чи збільшилась кількість розлучень за останні місяці – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Якщо раніше подружні пари тільки й мріяли, аби якомога більше часу проводити разом, то нинішній карантин дав таку можливість. Проте, як виявилося, цілодобове перебування разом для багатьох сімейних пар виявилося непростим завданням.

Практичний психолог Дарина Самолюк констатує: карантин для подружжя не завжди схожий на медовий місяць. За цей період до неї зверталась не одна сімейна пара, аби допомогти врятувати стосунки. Адже не всі змогли пройти випробування карантином.

«Якщо для когось карантин показав, що є проблема і треба покращення, то це, можливо, і добре, – вважає фахівець. – Дійсно, для людей, які перебували вдома весь час, це стало шоком, адже стільки часу не звикли проводити разом. Чоловіки побачили дружин, а жінки – потреби чоловіків. У кожному індивідуальному випадку цей карантин якось вплинув».

Проте, як розповіла начальниця Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тамара Калинович, карантин не мав масштабного руйнівного впливу на сім’ї лучан. Навіть навпаки – заяв на розлучення було менше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Наші лучани не спішать розривати шлюб. Напевно, проблеми, які виникли, можливо, навіть зблизили. Певні проблеми в нормальних сім’ях завжди зближують, заяв було подано мало – 8 заяв і 28 розірвань шлюбу, враховуючи заяви, які подавали раніше з місячним терміном», – зауважила Тамара Калинович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus