USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Два роки виснажливої війни: в ISW приголомшили кількістю загиблих окупантів в Україні

25 Лютого 2024 12:03
Від початку повномасштабного вторгнення РФ, від лютого 2022 року, в Україні загинуло понад 75 000 російських військових.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), посилаючись на підрахунки російських опозиційних ЗМІ.

Зазначається, що 24 лютого видання «Медуза» та «Медіазона» опублікували спільну доповідь, у якій порівняли дані «Медіазони» про втрати окупантів із даними Російського реєстру спадкових справ (РНД) і даними Федеральної служби державної статистики Росії (Росстат), щоб оцінити кількість смертей російських військових в Україні.

Опозиційні видання підрахували, що у війні з лютого 2022 року по грудень 2023 року загинуло від 66 до 88 тисяч росіян. «Медуза» та «Медіазона» зазначили, що кількість загиблих російських військових в Україні почала стабільно зростати після початку локалізованих наступальних операцій РФ на сході України в жовтні 2023 року та додали, що з середини 2023 року більшість загиблих становлять російські «добровольці», – йдеться у звіті.

Читати ще: Загарбники проводять підготовку до «виборів» на окупованих територіях

Аналітики нагадали оцінку розвідки США про втрати РФ, озвучені у грудні 2023 року, що від лютого 2022 року російська армія в Україні зазнала 315 000 втрат.

«Оцінка «Медузи» та «Медіазони» узгоджується з цією оцінкою США, припускаючи стандартне співвідношення поранених до вбитих серед російських військ в Україні», – наголошують в ISW.

Як додають, російські війська наразі ведуть наступальні операції в Україні, незважаючи на ці великі втрати, покладаючись на зусилля «криптомобілізації». Росія нарощує нові сили приблизно зі швидкістю, еквівалентною поточним російським втратам, що дозволяє російським силам постійно підсилювати штурмові підрозділи та регулярно проводити ротацію на оперативному рівні.

«Однак незрозуміло, чи зможе Росія таким же чином підтримувати наступальні операції з вищим оперативним темпом, що призведе до ще більших втрат», – підсумували американські аналітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus