USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дві години пішки, щоб отримати пенсію: на Волині бракує листонош

19 Лютого 2020 19:05
Аж дві години пішки до поштового відділення у сусідньому селі доводиться йти людям поважного віку, аби отримати пенсію чи заплатити за комуналку. Така ситуація нині у деяких селах Ківерцівського району.

Причина у тому, що критично не вистачає листонош, бо ж майже ніхто не хоче працювати за мізерну плату, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс». Тим часом очільник «Укрпошти» щомісяця отримує суму, що дорівнює приблизно двом сотням зарплат його підлеглих.

У селі Котів проживає понад 400 людей, серед них чимало пенсіонерів та інвалідів. Але отримати щомісячну пенсію, заплатити за комунальні послуги, отримати газету або листа мешканцям не так просто. Все тому, що немає листоноші. І старенькі мусять хто йти, а хто їхати до сусіднього села Дерно на поштове відділення. Дорога не близька, та й прямого транспортного сполучення нема.«Поштаря у нас немає. Це дуже велика проблема. Тому що нам, пенсіонерам, не дійти, не доїхати. А пішки йти дуже тяжко, – каже мешканка Котова Галина Бондарчук. – Допоможіть нам. Або хай дадуть нам поштальйона, але без тих продуктів, без тих ковбас, банок, склянок. Щоб вона не носила сумку ще в придачу собі».

Читати ще: Листоношам урізають зарплати і змушують продавати людям продукти

Дійсно, аби листоноші могли заробити більше, керівництво «Укрпошти» дає їм для реалізації певні товари. Це обурює Олену Ілюкевич, яка пропрацювала листоношею 30 років, а нині на пенсії вже сьомий рік. Проте минулоріч жінку просили попрацювати листоношею ще два місяці, бо виконувати цю роботу просто нікому. Але витримала вона недовго, її обурює низька зарплатня.

«Зарплата – це принизливо навіть казати при теперішніх цінах. Це 1300. А обіцяли дві тисячі», – бідкається жінка. Крім того, в обов’язки входилопродавати продукти: і ковбасу, і шкарпетки, і каву, і ще чимало всього. Щомісячно з листоноші вимагали 5 тисяч виручки саме з продажу товарів.

Тим часом у поштовому відділенні в Дерно люди простоюють у черзі годинами й часто змушені займати місце ще зрання. І так само незадоволені ситуацією. Сюди приходять жителі не тільки Котова й самі дернівці, а й мешканці інших сусідніх сіл, де немає листонош.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus