USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Небачені дива, виготовлені руками волинян. ФОТО

17 Травня 2014 22:05
Виставка-ярмарок сувенірів та витворів образотворчого мистецтва відбулась на центральній площі міста в рамках Днів Європи у Луцьку. Учасники демонстрували чимало унікальних технік виготовлення сувенірів, небачених дотепер. До участі в дійстві долучились чимало представників з різних районів Волині.

Чимало глядачів зібрала експозиція Ківерцівського району. Вироби, представлені тут, виготовляли дітлахи Ківерцівського центру дитячої та юнацької творчості. Серед композицій з бісеру, лозоплетіння та художнього ткацтва були представлені унікальні витвори. Наприклад, картина, авторство якої належить керівнику гуртка «Колорит» Олені Рубашній, виготовлена за допомогою технології ниткографіки.
Майстриня розповідає, що дуже цікавою є і техніка паперопластики. Хто б міг подумати, але цей капелюх, який на вигляд нагадує солом’яний, насправді зроблений з паперу, який потім старанно обробили.
Зі слів майстрині, роботи дітей неодноразово відзначали на всеукраїнському рівні.

«Того року здобули 56 перших місць по Україні», - згадує жінка.
Не менше вражає різномаїттям і ятка представників Любешівського району. Серед робіт, представлених тут, чимало масляних картин, вишитих бісером або стрічками композицій. Зі слів керівника гуртка «Тістопастика» любешівського БЮДТ Наталі Молчанюк, чималим попитом серед покупців користувались скульптури з солоного тіста.
Як і вітальні листівки ручної роботи, які можна було придбати зовсім недорого.
А ці маки, виконані за допомогою техніки холодного фарфору, привертали увагу багатьох лучан, які завітали на ярмарок.


А от гості з Турійського району привезли до Луцька дещо незвичайний вид мистецтва – малюнок на склі. Так, руками вихованців місцевого будинку дитячої творчості дбайливо виготовлені вироби зі скла, бісеру та соломки.
Оксани Сичик, тематику робіт намагались приурочити до року вшанування пам’яті видатного українського поета Тараса Шевченка.
«Малюнки на склі із додаванням фольги - це відносно новий вид мистецтва», запевняє майстриня.

Керівник одного із мистецьких гуртків Олена Дубінчук продемонструвала унікальні вироби із «берести» - березової кори.
Технологія виготовлення таких шедеврів досить проста – березову кору висушують, кладуть під прес, а тоді вже з готового матеріалу моделюють виріб.

«Район більше славиться виробами з дерева та соломи, однак ми не хочемо зациклюватись на чомусь одному, намагаємось охопити все. Хочемо допомогти учням знайти своє покликання у певних видах мистецтва», - розповідає керівник і засновник єдиного музею солом’яного мистецтва в Україні «Солом’яне диво» Марія Кравчук.
Музей виник шість років тому в селі Купичів Турійського району у 2008 році на основі дитячих творчих робіт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Депутатка Показати IP 18 Травня 2014 01:04
Просто краса неймовірна!!!
диана до Депутатка Показати IP 8 Травня 2019 21:32
просто краса
[email protected] Показати IP 28 Жовтня 2019 13:53
Доброго ранку Я шукаю, де купити великі фігурки, зроблені з сіна чи соломи, ручної роботи. Не могли б ви мені надати контакт? Це прикрашати вулиці Князівства Андорра на Різдво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus