USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дві тисячі мешканців Дубища можуть залишитися без водопостачання та водовідведення. ВІДЕО

24 Березня 2009 11:32
У житлово-комунальному господарстві селища Дубище, що в Рожищенському районі Волині, – аварійна ситуація. З дня на день може припинитися водопостачання та водовідведення у всьому населеному пункті з майже двома тисячами мешканців, – 24 березня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Цей населений пункт був збудований на початку 90-х років минулого століття для переселенців із Житомирської області, що постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС.
 
До грудня минулого року ЖКГ селища було спільним із рожищенським міським. Однак протягом останніх кількох літ депутати міськради намагалися роз’єднати це комунальне підприємство через збитковість. Щоб зберегти його спільним, селищна рада на чолі з головою Анатолієм Дорошенком була готова навіть самоліквідуватися і приєднатися до міста Рожища. Проте міські депутати вступили категорично проти і знайшли таки привід для «розлучення».
 
Відтоді комунальники селища намагаються самотужки впорядкувати стан справ у «комуналці». Та через зношеність основних засобів, а також техніки, яка була передана Дубищу, тут часто виникають прориви, які нічим латати. Навіть необхідні інструменти працівники приносять із дому.
 
Для налагодження роботи Дубищенському житлово-комунальному підприємству конче необхідно хоча б сімдесят тисяч гривень. Однак через те, що на території селища не функціонує жодного виробничого підприємства, у місцевому бюджеті таких коштів немає. Не може претендувати селище і на надходження із Чорнобильського фонду, бо за цими програмами гроші спрямовуються лише на капітальне будівництво. 


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus