USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцьк вимагає в Уряду 77,4 млн на модернізацію мережі водопостачання та водовідведення

26 Липня 2023 16:46
Депутати Луцької міської ради звернулися до Президента та Кабміну з вимогою надати цільову субвенцію для виконання заходів із модернізації, нового будівництва, реконструкції системи централізованого водопостачання та водовідведення.

За таке звернення вони проголосували 26 липня на сесії міської ради.

На думку обранців громади, ініціатива Президента зі стабілізації тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення має бути реалізована на рівні Уряду та центральних органів виконавчої влади.

«Ситуація, яка виникла навколо тарифів, показала, що діяльність у сфері водопровідно-каналізаційного господарства в Україні нині, на превеликий жаль, перебуває поза правовими нормами. Низка законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів не виконуються, тому потрібно перезавантажити всі відносини, виходячи з ініціативи Президента», – наголошено в тексті звернення.

Додано, що зараз система централізованого водопостачання та водовідведення перебуває в критичній ситуації.

Читати ще: Не затверджено тарифи: «Луцькводоканал» недоотримує 4,8 млн

Луцька міська рада вважає, що заходи при не піднятті вартості тарифу мають бути профінансовані за рахунок коштів державного бюджету, оскільки політика у сфері питного водопостачання та забезпечення населення якісною питною водою є загальнодержавною політикою й ініціатива щодо недопущення підняття тарифів належить центральній владі.

«Із метою реалізації ініціативи Президента та Уряду щодо недопущення підняття тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення вимагаємо невідкладно виділити в 2023 році цільову субвенцію на модернізацію об’єктів водопостачання та водовідведення Луцької громади в сумі 77,4 млн грн, що складає 50% від річного інвестиційного плану розвитку системи водопостачання та водовідведення на 2023 рік. У такому разі Луцька міська рада долучиться на умовах співфінансування в розмірі 50%. Це дасть змогу забезпечити якісне водопостачання і не призведе до суттєвого підвищення тарифу.

Також Луцька міська рада готова забезпечити всі питання щодо операційної діяльності з обслуговування мереж та в разі необхідності буде підтримувати комунальне підприємство за умови виконання Урядом своїх зобов’язань», – вказано у зверненні.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час свого позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Згідно з цим рішенням тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Остап Бендер Показати IP 26 Липня 2023 17:21
Давай денгі! Денгі давай, каму гаварю!
Олександр Показати IP 26 Липня 2023 17:30
А наші Луцькі депутати із головою товаришують? Спочатку більше 100 млн. грн. на ЗСУ "безвозмєздно" дарують, а згодом у центральної влади вимагають кошти на модернізацію. Хоча товаришують. Тому що сподіваються на халяву модернізувати за рахунок центральної влади, якщо отримають ці кошти. А так віддавши кошти на ЗСУ ще й піаряться. Забійна схема.
Петро Показати IP 26 Липня 2023 17:31
Не на часі вимагати таку суму. Треба в першу чергу замінити радянський герб на тризуб на монументі Батьківщини-Матері в столиці. І хоча на цей "захід" 28 лимонів проспонсорували багаті люди, ці гроші можна було б віддати ЗСУ. А Мінкультури вимагає 500 млн. на добудову музею Холокосту. Без нього теж не буде перемоги. Терміново, в такий важкий час треба завершити будівництво. Тут проблем - повні штани. А вода і водовідведення - це десяти питання. Воду можна пити прямо з річки.
Всезнайко Показати IP 26 Липня 2023 17:46
Не вимагає, а звертається.
дідо Показати IP 26 Липня 2023 18:16
за модернізацію повинен платити споживач, нехай піднімають тарифи....за чужий рахунок хочуть бути добрими до виборця...
Лучанин Показати IP 26 Липня 2023 19:45
Так ще недавно отой самий дірєктор Луцькводоканалу вихвалювався, що робить реконструкцію стадіону ! То на рекострукцію стадіону гроші він має , а на модернізацію стратегічно важливого підпрємства в нього грошей не хватає ! Може треба думати головою, а не оргАном чєловєчєскім ?
Олександр Показати IP 28 Липня 2023 09:35
Більше 100 млн. грн. дарують ЗСУ, а згодом вимагають гроші на модернізацію.Ось які ми круті. А воду якісну питну нам має дати центральна влада, якої прямА функція фінансувати саме ЗСУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus