USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двох фігурантів «справи Онищенка» затримали після виходу з СІЗО

22 Червня 2016 22:45
Двох учасників схеми розкрадання газу, яких випустили під заставу, знову затримали.

Про це інформують у прес-центрі НАБУ.

Нагадаємо, схема, у створені якої підозрюють нардепа з Волі Народу Олександра Онищенка, коли газ українського видобутку через низку фіктивних фірм перетворювали на «імпортний» газ, діяла щонайменше 3 роки.

Сьогодні, 22 червня, на виході з Лук’янівського слідчого ізолятора (одразу після звільнення під заставу) за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого статтею 209 Кримінального кодексу України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), детективи НАБУ затримали В.Постного та О.Рябошапку. Їх заарештовали і взяли під варту 17 червня згідно з рішенням Солом’янського районного суду як співорганізаторів корупційної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Нагадуємо, що розміри застав, призначених судом стосовно В.Постного та О.Рябошапки, які є одними з ключових фігурантів розслідування, були найменшими (1 мільйон гривень та 1,5 мільйона гривень відповідно) в порівнянні з сумами застав, призначених пересічним учасникам «газової схеми» (від 50 мільйонів гривень до 200 мільйонів гривень).

Під час затримання біля входу до Лук’янівського СІЗО з боку невідомих осіб були спроби чинити перешкоди діям детективів та запобігти арешту підозрюваних. Для забезпечення порядку залучили підрозділ спеціальних операцій НАБУ. Підозрюваних затримали згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу та доставили до приміщення Національного бюро. Після проведення слідчих дій затриманих перевезуть до ізолятору тимчасового тримання.

Нагадуємо, що 17 і 18 червня згідно з результатом розгляду клопотань детективів НАБУ, погоджених із прокурорами САП, щодо усіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає 1,003 мільярда гривень. При цьому Спеціалізована антикорупційної прокуратура заявила про намір оскаржувати в апеляційному порядку щонайменше дві судові ухвали про обрання запобіжного заходу, оскільки суми застав, призначені судом, не є співмірними до заподіяної шкоди.

Згідно з попередньою інформацією, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 мільярдів гривень. З яких 1,6 мільярда – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, а 1,3 мільярда гривень – несплачена сума ренти за користування надрами.

Як відомо, до Верховної Ради направили подання про позбавлення недоторканності народного депутата Олександра Онищенка, якого звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації. Однак, поки триває перерва у роботі парламенту нардеп Онищенко, якого звинувачують в організації корупційних схем, розуміє, що його не можуть позбавити недоторканості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Михайлович Показати IP 22 Червня 2016 23:08
Для людини , яка скоїла злочин і недоторканність ??? Всі і тільки всі перед законом повинні бути рівними ! Цю основну складову корупції у владі типу не бачать ....
ооо Показати IP 23 Червня 2016 08:34
Працівники набу працюють в краших традиціях бувших орнанів мвс та прокуратури

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus