USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Двометровий стовп білого диму: до Луцького пологового будинку викликали два підрозділи рятувальників

10 Червня 2021 21:45
До луцьких рятувальників надійшло повідомлення про задимлення під час заправлення кисневої станції у Луцькому клінічному пологовому будинку. Очевидці зауважили двометровий «стовп» білої пари або диму.

Інцидент стався 10 червня.

Про ситуацію, що трапилася, Інформаційному агенству Волинські Новини розповів начальник сектору взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров.

З його слів, 10 червня до рятувальників надійшло повідомлення про задимлення під час заправлення кисневої станції у районі Луцького клінічного пологового будинку.

«Наші підрозділи з частин № 25 і № 1 міста Луцька були направлені туди. Але вже в дорозі нам повідомили, що факт загорання не підтвердився і жодної пожежі немає. Як нам пояснили, відбувся викид парів кисню при заправці кисневої станції», – наголосив рятувальник.

Подробиці інциденту розповів директор КП «Луцький клінічний пологовий будинок» Сергій Сябрук.

«Панікувати не потрібно. Медичним установам, які надають допомогу хворим або оперують, зокрема й пологовому будинку, потрібен кисень. Він є у повітрі, але коли потрібно робити операцію його недостатньо. При потребі з допомогою спеціальної системи кисень подають до пацієнта. Але десь же його потрібно зберігати?» – зазначив медик.

З його слів, кисень зберігають у спеціальних кисневих бочках на території кожної лікарні на відстані не меншій, аніж 30 метрів від корпусу.

«За таким же принципом вони розташовані і у нас. Коли кисень закінчується, приїжджає спеціальний автомобіль-контейнер і заправляє цю станцію. Але річ у тім, що ми використовуємо не просто газоподібний кисень, а рідкий. Ми орендуємо бочки в організації «Львівкисень» і заправляємо їх рідким киснем. Його транспортують у замороженому вигляді при температурі -180 градусів. У звільненій від кисню бочці залишається тиск. Тому, щоб «протравити» тару, відкривають вентиль і стравлюють тисковий газ. Цей процес дає шиплячий звук. Коли рідкий кисень з -180 градусів потрапляє в атмосферу, люди бачать густу білу пару. Тож, ймовірно, зауваживши викид густої, як туман, пари, що супроводжується шипінням, очевидці перелякалися і викликали пожежників. Ну уявіть собі – білий стовп під два метри! Рятувальники приїхали, пересвідчились, що ні загорання, ні тління немає, обстежили територію. Склали акт, що то процес переходу рідкого кисню в газоподібний під час заправки кисневої станції і протравлювання ємностей. Жодної аварійної ситуації не було», – каже лікар.

Він додав, що подібні «хмари диму» на території Луцького клінічного пологового будинку утворюються щоразу під час заправки станцій, особливо при високій температурі повітря.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ватикан Показати IP 11 Червня 2021 10:42
То просто Папу обирали)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus